De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Mate 10 Lite uitgelekt: groot scherm, kleinere prijs

Thomas Haenen
21 september 2017, 10:25
2 min leestijd
Huawei Mate 10 Lite uitgelekt: groot scherm, kleinere prijs

Huawei heeft dit najaar niet alleen een Mate 10 op stapel staan, maar ook een Mate 10 Lite. Details over deze goedkopere variant zijn nu uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 10 Lite specificaties uitgelekt

Huawei bevestigde onlangs al dat het op 16 oktober een evenement in Munchen organiseert, waar de Mate 10 officieel onthuld gaat worden. Nu blijkt dat de fabrikant meer toestellen op de planning heeft staan. Naast een duurdere Mate 10 Pro komt er ook een Huawei Mate 10 Lite. Evan Blass, een doorgaans betrouwbare smartphone-insider, heeft de eerste details over het toestel gedeeld.

Daaruit blijkt dat de Mate 10 Lite over een voorkantvullend 5,9 inch-scherm beschikt. Huawei noemt het een ‘FullView’-scherm, met slechts minimale randen rond het beeld. Het scherm heeft een beeldverhouding van 18:9, iets uitgerekter dan traditionele smartphones. Dat is vergelijkbaar met het scherm in de LG V30 en de Samsung Galaxy Note 8.

Huawei Mate 10 Lite specificaties

Het scherm van de Lite heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, iets minder scherp dan bij de gewone Mate 10. Ook de hardware is wat minder krachtig, maar nog altijd meer dan goed genoeg voor dagelijks gebruik. Blass spreeekt over een Kirin 659-chip met 8 cores, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Achterop vind je een 16 megapixel-camera, voorop een model van 13 megapixel. Beide worden aangevuld met een tweede 2 megapixel-camera om een bokeh-effect aan je foto’s toe te voegen. De Mate 10 Lite loopt op Android 8.0 (Oreo).

Goedkope smartphones met voorkantvullende schermen

Met de Mate 10 Lite lijkt Huawei een alternatief voor onder andere de LG Q6 te bieden. Het toestel van de Koreaanse concurrent was de eerste midrange-smartphone met een voorkantvullend scherm. De Q6 en Mate 10 Lite beschikken over vergelijkbare hardware en designs, en zitten ook qua prijs dicht in de buurt van elkaar. De LG Q6 is voor 299 euro verkrijgbaar, de Mate 10 Lite moet zo’n 350 tot 400 euro gaan kosten. Daarmee is het toestel ongeveer even duur als de Huawei P10 Lite die eerder dit jaar verscheen.

De Huawei Mate 10 Lite wordt, samen met zijn duurdere broertjes, op 16 oktober officieel onthuld. Het toestel is vervolgens vanaf november verkrijgbaar in verschillende landen, waaronder waarschijnlijk ook Nederland.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu