De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Huawei onthult Mate 10 op 16 oktober

Wouter Nijsen
3 augustus 2017, 9:12
1 min leestijd
Gerucht: Huawei onthult Mate 10 op 16 oktober

Het duurt nog eventjes, maar volgens een nieuw gerucht krijgen we op 16 oktober de Huawei Mate 10 te zien. Ook zou er op die dag een Lite-variant worden aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 10 onthulling

De website Tabletwo meldt dat de onthulling in München plaatsvindt, waar vorig jaar ook de Huawei Mate 9 werd aangekondigd. Volgens het gerucht wordt zijn opvolger echter een stuk duurder, met een adviesprijs van 1110 dollar. Omgerekend komt dit neer op 936 euro, terwijl de Mate 9 bij verschijning voor 699 euro werd verkocht.

huawei mate 10-scherm

Opvallend is dat ook wordt gesproken over een Huawei Mate 10 Lite, die de helft goedkoper zou zijn. Dit zou de eerste keer zijn dat Huawei een Lite-variant van een Mate-toestel uitbrengt, maar we kennen de reeks wel van de populaire Huawei P8 Lite, P9 Lite en P10 Lite. Omdat Tabletwo een relatief onbekende website is, nemen we het gerucht vooralsnog met een flinke korrel zout.

Wat we al weten over de Huawei Mate 10

Vorige week onthulde Huawei-ceo Richard Yu al de belangrijkste nieuwe features van de Mate 10. Zo zou het toestel een voorkantvullend scherm krijgen (6 inch), een betere camera en de optie om het toestel sneller op te laden. Door het randloze scherm gaat Huawei duidelijk de concurrentie aan met de Samsung Galaxy S8 en LG G6, die ook over grote schermen beschikken. Volgens de laatste berichten komt ook de iPhone 8 met een dergelijk scherm. Verdere specificaties van de Mate 10 zijn nog onbekend.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: Tabletwo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu