De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei start uitrol Android Pie-update naar Mate 10 Pro

Wouter Nijsen
1 oktober 2018, 9:32
2 min leestijd
Huawei start uitrol Android Pie-update naar Mate 10 Pro

Na Google, OnePlus en Nokia is ook Huawei gestart met de uitrol van Android 9.0 (Pie). De Mate 10 Pro, die vorig jaar verscheen, is als eerste aan de beurt en kan vanaf vandaag met de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem aan de slag.

Huawei Mate 10 Pro Android Pie-update

GSMArena meldt dat de Android Pie-update voor de Mate 10 Pro wordt uitgerold door Huawei. Volgens de website gaat het om toestellen met modelnummers BLA-L09 en BLA-L29, die voornamelijk in Europa worden verkocht. De update weegt 2,2GB en werkt EMUI, de Android-skin van Huawei, bij naar versie 9.0. De Mate 10 Pro is de eerste smartphone van het Chinese bedrijf die de update ontvangt.

Huawei Mate 10 officieel

Android Pie brengt onder meer Adaptive Battery en Adaptive Brightness met zich mee, waardoor de accuduur van de Mate 10 Pro wordt verbeterd. Ook is er ondersteuning voor inkepingen in het scherm, GPU Turbo 2.0 en worden enkele menu’s van een redesign voorzien. Huawei voegt ook een feature toe om je smartphonegebruik te monitoren en (waar nodig) aan banden te leggen: Android Dashboard. In stock-Android heet deze feature ‘Digital Wellbeing’.

De Mate 10 Pro werd ongeveer een jaar geleden door Huawei aangekondigd en was bij verschijning één van de eerste smartphones met Android 8.0 (Oreo). Het toestel kenmerkt zich door het voorkantvullende 6 inch-scherm, dubbele camera achterop en grote 4000 mAh-accu met ondersteuning voor snelladen. Het toestel werd door zowel critici als consumenten erg positief ontvangen.

Mate 20 Pro

Later deze maand verschijnt een opvolger voor het toestel. De Huawei Mate 20 Pro heeft een groter 6,9 inch-scherm met notch, snellere hardware, een nog grotere accu (4200 mAh) en een vingerafdrukscanner onder het scherm. Ook spreken geruchten over een driedubbele camera, 3D-gezichtsherkenning, ondersteuning voor nano-sd-kaartjes en SuperCharge 2.0. Door die laatste feature zou de telefoon in een halfuur voor 70 procent vol zitten.

Huawei Mate 20 Pro gelekt: dit zijn de 4 opvallendste functies

Tip: volg al het nieuws over de Mate 20 Pro door de Android Planet-app te downloaden!

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu