DxO: ‘Huawei Mate 10 Pro-camera bijna zo goed als Pixel 2’

Erwin Vogelaar
21 oktober 2017, 9:53
2 min leestijd
DxO: ‘Huawei Mate 10 Pro-camera bijna zo goed als Pixel 2’

De camera van de Huawei Mate 10 Pro is bijna net zo goed als die in de Pixel 2. Dit stellen de cameratesters van DxOMark.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 10 Pro-camera

Hoewel Huawei in zijn promotiemateriaal voor de Huawei Mate 10 Pro voornamelijk de nadruk legt op de chip met ingebouwde kunstmatige intelligentie en de enorme accu, mag de camera in het toestel er ook zijn. De cameratesters van DxOMark geven de camera van de Mate 10 Pro namelijk een score van 97. Dat is maar een puntje lager dan de geroemde Pixel 2-camera die een 98 scoort.

De Pixel 2 is niet officieel in Nederland uitgebracht, maar het toestel is wel via grijze import te koop. Wil je daar niet aan beginnen, dan is de Mate 10 Pro dus een optie als fotografie belangrijk voor je is.

mate 10 pro-camera

De camera’s in de smartphones van Huawei zijn meestal prima. Zwaktepunten zijn echter dat de foto’s vaak onscherp worden met weinig licht en dat de beelden niet altijd kleurecht ogen. Volgens DxO valt de camera in de Mate 10 Pro juist op door de goede foto’s die binnen worden gemaakt, maar ook in het licht van de buitenwereld. Tevens is de camera sterk in autofocus, zodat je snel je kiekjes kunt maken.

DxO-scores

De DxO-scores zijn een indicatie voor hoe goed een camera is. Hoewel deze cameratesters duidelijk weten waar ze het over hebben, is het toch belangrijk om deze scores sceptisch te bekijken. DxOMark werkt bijvoorbeeld samen met smartphonefabrikanten om de hardware en software zo te finetunen, dat volgens de richtlijnen van DxO de camera een hoge score krijgt.

Heeft de score en de camera toch je interesse te pakken, lees dan ook eens onze Mate 10 Pro-preview. We hebben het toestel geprobeerd en vertellen over onze ervaringen. Het toestel is vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar met een adviesprijs van 799 euro.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: DxOMark
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu