Eerste Huawei Mate 10 Pro-update verbetert selfiecamera

Thomas Haenen
7 februari 2018, 9:50
1 min leestijd
Eerste Huawei Mate 10 Pro-update verbetert selfiecamera

Huawei is begonnen met de uitrol van de eerste grote update voor de Mate 10 Pro. Die pakt onder andere het beautyfilter van de selfiecamera aan.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 10 Pro-update beschikbaar

De update met versienummer SP1C00 is vanaf deze week beschikbaar voor zowel de Huawei Mate 10 Pro als de gewone Huawei Mate 10. De nieuwe software wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold en is dus niet direct beschikbaar voor elk toestel. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update voor je toestel klaarstaat.

De Mate 10 Pro loopt al op Android 8.0 (Oreo) en is dus al voorzien van de nieuwste versie van Android. Toch voegt Huawei met deze update enkele verbeteringen toe. Zo heeft de camera-app nu een verbeterde beautymodus. Het toestel kan nu onderscheid maken tussen mannen en vrouwen en past het beautyfilter van de selfiecamera daarop aan.

Huawei Mate 10 Pro-update

Voor deze feature gebruikt Huawei zijn Kirin 970-chip. Dat is de allereerste chip met een ‘Neural Processing Unit’ voor smartphones. Klinkt ingewikkeld, maar het betekent in feite dat de Mate 10 over kunstmatige intelligentie beschikt. Dat moet volgens Huawei zorgen voor snellere prestaties, een langere accuduur en slimme suggesties op basis van jouw smartphonegedrag.

Verbeterd accuverbruik, slimmer navigatiedock

Ook zegt Huawei de accu te sparen door het accuverbruik van externe apps te beperken. Het bedrijf geeft geen verdere toelichting over hoe dat in de praktijk precies werkt. Het navigatiedock, een zwevende knop met veelgebruikte functies, werkt nu ook in de ultrabatterijmodus en terwijl je aan het bellen bent.

Tot slot heeft Huawei een aantal kleine verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd die ervoor zorgen dat apps soepeler lopen. Enkele bugs op het gebied van bluetooth, wifi en de camera zijn tevens aangepakt.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: Android Soul
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu