De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei geeft Mate 10 randloos scherm, stopt met goedkope smartphones’

Thomas Haenen
28 juli 2017, 9:25
2 min leestijd
‘Huawei geeft Mate 10 randloos scherm, stopt met goedkope smartphones’

De Huawei Mate 10 moet de iPhone overtreffen, zo beweert de ceo van het Chinese bedrijf. Hij licht nu alvast een tipje van de sluier op over de onaangekondigde smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 10-scherm

Huawei Mate 10-scherm

Eigenlijk wordt de Huawei Mate 10 pas later dit jaar onthuld, maar Huawei-ceo Richard Yu kon het niet laten om nu alvast over de smartphone te praten. In een interview met Bloomberg zegt Yu dat de Mate 10 ‘nog krachtiger wordt dan de volgende iPhone’. Daarmee verwijst hij vermoedelijk naar de iPhone 8, die volgens bronnen in september verschijnt.

“De Mate 10 krijgt een voorkantvullend scherm, betere camera, kan sneller opladen en andere features die zorgen dat we beter kunnen concurreren met Apple,” aldus Yu. Daarmee lijkt hij gelijk de belangrijkste features van de Mate 10 bloot te leggen. De meest opvallende belofte is die van een voorkantvullend scherm. Vermoedelijk bedoelt hij een randloos scherm, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S8 en LG G6. Geruchten over een randloze Huawei-smartphone zoemen al een tijdje rond en lijken nu door Yu bevestigd te worden.

Verderop in het interview doet Yu nog een opvallende uitspraak. “We stoppen met de zeer low-end toestellen omdat de winstmarge hier extreem laag is”, zo geeft de topman aan. Dat is opmerkelijk, want het bedrijf heeft in de voorbije weken verschillende goedkope smartphones uitgebracht. Zo heeft het bedrijf in Nederland alleen al de Huawei Y6 2017Y6 Pro en Y7 uitgebracht, die allemaal minder dan 200 euro kosten.

Huawei heeft in het verleden vaker geroepen dat het te weinig winst maakt op budgetsmartphones. Ze behoren echter wel tot de populairste smartphones van het bedrijf, en zorgen ervoor dat Huawei een vrij groot marktaandeel weet te vergaren. Het is daarom maar de vraag of Yu’s belofte dit keer wel wordt voortgezet, of dat de budgetsmartphones gewoon blijven bestaan.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu