‘Huawei Mate 10 heeft voorkantvullend scherm’

Thomas Haenen
5 juli 2017, 16:26
1 min leestijd
‘Huawei Mate 10 heeft voorkantvullend scherm’

De Huawei Mate 10 gaat Samsung, LG en anderen achterna met een voorkantvullend scherm. Ook krijgt de phablet enkele augmented reality-features.

Lees verder na de advertentie.

‘Huawei Mate 10 scherm is voorkantvullend’

Huawei Mate 10-scherm

Huawei geeft de Mate 10 hetzelfde schermformaat mee als zijn voorganger, maar het toestel zelf wordt stukken kleiner, zo claimen Chinese bronnen. De fabrikant zou een 6 inch-full-active-scherm gebruiken van JDI. Dit scherm heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels en minimale randen. Het loopt door in de hoeken, waardoor alleen aan de boven- en onderkant kleine bezels zitten.

Als het gerucht klopt, is Huawei de zoveelste fabrikant die voor een voorkantvullend scherm kiest. De Samsung Galaxy S8 en LG G6 behoorden tot de eerste randloze smartphones. De verwachting is dat Sony, Apple en andere fabrikanten dit najaar ook hun toestellen met prominente schermen presenteren. Door de randen zo klein mogelijk te maken, is het mogelijk een groot scherm in een relatief compacte behuizing te stoppen.

Augmented reality-plannen

Volgens de bron beschikt het toestel daarnaast over de Kirin 970-chipset, die door Huawei zelf is ontwikkeld. Achterop is een dubbele camera te vinden, voorop zit een irisscanner. Nieuw is dat deze camera’s over verschillende dieptesensoren beschikken. Dat maakt ze geschikt voor augmented reality.

Met augmented reality kun je virtuele objecten in de echte wereld plaatsen. Doordat de camera’s diepte meten, weten ze precies hoe groot de objecten om je heen echt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld virtuele monsters om je heen laten rondrennen, zoals in Pokémon GO. Praktischere doeleinden zijn er ook: je kunt bijvoorbeeld een meetlint-app gebruiken om met je smartphone afstanden te meten. Het is nog onduidelijk of Huawei hiervoor Project Tango gebruikt, Googles augmented reality-gereedschappen voor ontwikkelaars en fabrikanten.

→ Lees ook: Apple streeft Google voorbij op het gebied van augmented reality

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Yesky
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu