‘Huawei Mate 20 toont zijn minuscule notch in gelekte afbeeldingen’

Erwin Vogelaar
6 oktober 2018, 10:35
2 min leestijd
‘Huawei Mate 20 toont zijn minuscule notch in gelekte afbeeldingen’

Later deze maand onthult Huawei zijn nieuwe smartphones. Gelekte Huawei Mate 20-afbeeldingen tonen dit toestel met een hele kleine notch.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 afbeeldingen tonen kleine notch

Deze maand introduceert Huawei zijn Mate 20-toestellen. Het bedrijf lijkt drie nieuwe smartphones op de markt te zetten: de Mate 20, Mate 20 Pro en Mate 20 Lite. De Pro-versie is afgelopen periode al uitgebreid gelekt, maar de normale versie nog niet. Daar komt vandaag verandering in.

Website WinFuture heeft een serie renders van de smartphone te pakken. Daardoor krijgen we niet alleen een goed beeld van het design, maar worden ook enkele features duidelijk. Wat direct opvalt is de minuscule notch aan de bovenkant van het lcd-scherm. Deze kleine, druppelvormige inkeping in het scherm bevat de selfiecamera.

Dat is een groot verschil met de Mate 20 Pro, waar een flinke notch onderdak biedt aan een 3d-gezichtsscanner. Dat betekent dus ook dat de Mate 20 niet de gezichtsherkenningstechnologie van zijn grotere broer bezit.

Vingerafdrukscanner niet onder het scherm

Verder is door deze renders duidelijk dat het toestel hele dunne schermranden heeft, waardoor het scherm praktisch de volledige voorkant beslaat. Ook zit de vingerafdrukscanner achterop het toestel onder de camera’s. Ook dat is een verschil met de Mate 20 Pro, want in dat toestel zit de vingerafdrukscanner onder het scherm verwerkt.

De renders bevestigen verder dat het toestel drie camera’s aan de achterkant krijgt. Verder wordt er gesproken over een Kirin 980-processor, 8GB werkgeheugen en tot 512GB opslagruimte. De toestel krijgt stroom van een 4000 mAh-accu. Het is nog onduidelijk wanneer het toestel verkrijgbaar is, maar verwacht een prijs van ongeveer 750 euro.

Meer informatie over de Mate 20 Pro

Weet je nog niet of je voor dit mooie toestel gaat, of toch de duurdere Mate 20 Pro? We zetten enkele opvallende features van de Mate 20 Pro voor je op een rij.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: WinFuture
Bronnen afbeeldingen: WinFuture, WinFuture, WinFuture, WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu