De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android 10-bèta beschikbaar voor Huawei Mate 20-serie, P Smart (2019) en P30 Lite

Sten de Bruijn
1 november 2019, 13:31
2 min leestijd
Android 10-bèta beschikbaar voor Huawei Mate 20-serie, P Smart (2019) en P30 Lite

Huawei heeft een Android 10-bèta beschikbaar gemaakt voor een aantal populaire toestellen. Gebruikers van de Huawei Mate 20 (Pro), P Smart (2019), P Smart Plus (2019) en P30 Lite kunnen zich nu aanmelden voor de bèta van EMUI 10.

EMUI 10-bèta voor oudere en goedkopere smartphones

Huawei werkt aan Android 10-updates voor zijn belangrijkste smartphones en om gebruikers alvast kennis te laten maken met alle nieuwe features, is nu een bèta beschikbaar. Voor de Huawei Mate 20-serie, P Smart (2018), P Smart Plus (2019) en P30 Lite is een testversie van EMUI 10 uitgebracht. Eerder kwam Huawei met een testversie van de update uit voor de P30 en P30 Pro.

Heb je één van deze toestellen en wil jij je aanmelden voor de bèta van Android 10? Volg dan onderstaande stappen. Voordat je begint, is het slim om de buildnummer te checken in de instellingen van je telefoon. Dit doe je via ‘Instellingen > Systeem > Over telefoon’. Op de website Huawei Central lees je over welke buildnummer je Huawei-smartphone moet beschikken om deel te kunnen nemen aan de testversie van Android 10.

  1. Ga op je Huawei-toestel naar de EMUI 10-website;
  2. Download de Beta-app door op de blauwe knop te tikken;
  3. Open de Beta-app en log in met je Huawei ID, of maak eventueel een account aan;
  4. Kies ‘Personal’ en selecteer in het volgende menu ‘Join project’;
  5. Tik op de EMUI 10-bèta en kies ‘Sign up’.

Heb je de stappen gevolgd, dan ben je aangemeld voor de bèta en krijg je automatisch een melding als je de update kunt downloaden. Dit kan eventjes duren, dus het is slim om de Beta-app van Huawei de komende tijd in de gaten te houden.

Over EMUI 10

EMUI is Huawei’s Android-interface. De Chinezen gebruiken daarbij het besturingssysteem van Google als basis, maar voegen enkele eigen apps, functies en designinstellingen toe. De grootste vernieuwing in EMUI 10 is de toevoeging van een donkere modus. Hierbij kleuren menu’s en instellingen donker, wat beter is voor je ogen.

Daarnaast is de Camera-app verbeterd en neemt EMUI 10 enkele veegbewegingen van Android 10 over. Zo kun je nu naar het app-overzicht gaan door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te vegen. Daarnaast passen de snelle instellingen in het meldingenscherm aan op basis van jouw gebruik.

Overzicht: de 10 tofste vernieuwingen van Android 10

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P Smart Plus
Huawei P Smart Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu