Huawei’s nieuwe Mate 20 Lite: duurdere variant op P Smart Plus

Thomas Haenen
31 augustus 2018, 14:30
2 min leestijd
Huawei’s nieuwe Mate 20 Lite: duurdere variant op P Smart Plus

Op de IFA-technologiebeurs in Berlijn heeft Huawei de Mate 20 Lite gepresenteerd. Het toestel is nagenoeg identiek aan de Huawei P Smart Plus, die al enkele weken in Nederland verkrijgbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 Lite officieel aangekondigd

De Huawei Mate 20 Lite is vanaf 10 september in Nederland verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 399 euro. Dat is zo’n vijftig euro meer dan de P Smart Plus, een toestel dat zeer grote gelijkenissen heeft. Huawei brengt de Mate 20 Lite uit in drie kleuren: zwart, blauw en zilver.

Zoals we van de Mate-reeks gewend zijn, heeft de Mate 20 Lite een fors scherm van 6,3 inch, met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Aan beide kanten zit een dubbele camera. Op de voorkant zitten een 24 en 2 megapixel-camera verwerkt in een kleine inkeping in het beeld. Achterop zijn de 20 en 2 megapixel-camera onder elkaar geplaatst.

De secundaire lenzen op de Mate 20 Lite zijn dieptesensoren. Daarmee kun je een bokeh-effect toevoegen aan je foto’s. De achtergrond krijgt dan een lichte blur, waardoor objecten en mensen op de voorgrond er mooier uitspringen. Ook zet Huawei kunstmatige intelligentie in voor objectherkenning, net als op de P20 Pro. Afhankelijk van wat er in beeld is, worden de camera-instellingen automatisch aangepast.

Specificaties: stiekeme P Smart Plus

  • 6,3 inch-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels
  • Kirin 710-chip met octacore-processor
  • 6GB werkgeheugen en 64GB uitbreidbare opslag
  • Dubbele (20 + 2) megapixel-camera achterop met diafragma van f/1.8
  • Dubbele (24 + 2) megapixel-camera voorop voor selfies
  • Loopt op Android 8.1 (Oreo) met EMUI-skin
  • Accucapaciteit: 3750 mAh, ondersteunt snel opladen

Fans van Huawei’s smartphones zullen deze specificaties wellicht herkennen. Ze zijn namelijk sterk vergelijkbaar met de Huawei P Smart Plus, die begin augustus in Nederland verscheen. Het schermformaat, de chip en zelfs de afmetingen zijn identiek. De Mate 20 Lite kost echter wel vijftig euro meer. Daarvoor krijg je een iets grotere accu (3750 mAh in plaats van 3340) en een 20 megapixel-camera achterop in plaats van een 16 megapixel.

Huawei Mate 20-onthulling in oktober

Opmerkelijk genoeg presenteerde Huawei vandaag alleen de Mate 20 Lite. De gewone Huawei Mate 20 wordt naar verwachting pas in oktober onthuld. Doorgaans hebben Huawei’s Lite-smartphones echter vrijwel hetzelfde design als hun duurdere broertjes. Daarmee is de Mate 20 Lite alvast een lichte voorbode voor het vlaggenschip volgende maand.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu