‘Huawei Mate 20 Lite ligt volgende week in de winkel en zoveel kost hij’
Michel van 't Klaphek

De Huawei Mate 20 Lite ligt vanaf volgende week in de winkels en kost 400 euro. Het toestel lijkt behoorlijk op de Huawei P Smart Plus, maar er zijn verschillen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Huawei Mate 20 Lite prijs en releasedatum bekend’

Dat zegt Tweakers op basis van een anonieme bron die in het bezit is van alle specificaties. Zoals al eerder gesuggereerd heeft het toestel veel weg van de P Smart Plus. De Mate 20 Lite heeft echter een grotere accu, betere camera’s en een hoger prijskaartje. Het toestel krijgt namelijk een adviesprijs van 399 euro, terwijl je de P Smart Plus bij release voor 349 euro in huis haalde.

De Huawei Mate 20 Lite heeft een 6,3 inch-scherm met resolutie van 2340 bij 1080 pixels en inkeping aan de bovenkant. Het scherm loopt aan de zijkanten vrijwel naadloos over in de achterkant, maar aan de onderkant is een bezel aanwezig.

In de notch zit een dubbele frontcamera verwerkt met resoluties van 24 en 2 megapixels. De 20 en 2 megapixels aan de achterkant zijn verticaal geplaatst. Net daaronder vind je de vingerafdrukscanner. De Huawei P Smart Plus, die vorige maand werd onthuld, heeft een iets mindere frontcamera (16 + 2MP).

Grote accu, usb-c en meer

Daarnaast beschikt de Mate 20 Lite over een 3750 mAh-accu terwijl de Smart Plus het ‘slechts’ met 3340 mAh moet doen. Ook heeft de Lite een usb-c-aansluiting in tegenstelling tot de micro-usb-variant van de P Smart Plus.

Verder zijn de toestellen nagenoeg identiek aan elkaar. De Mate 20 Lite wordt aangestuurd door een Kirin 710-chip, 4GB RAM en 64GB opslag. We weten helaas nog niet welke software het toestel draait, al is dit waarschijnlijk Android 8.1 (Oreo).

Zodra de Huawei Mate 20 Lite officieel uitgebracht wordt lees je dat uiteraard direct op Android Planet. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, download de app of houd de site in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.