Renders: dit is mogelijk de Huawei Mate 20 Lite met notch
Wouter Nijsen

Eén van de toestellen die later dit jaar verschijnt, is de Huawei Mate 20 Lite. Van het goedkopere (en minder krachtige) broertje van Huawei’s nieuwe vlaggenschip zijn verschillende persrenders gepubliceerd. Ook de meeste specificaties zijn gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk de Huawei Mate 20 Lite renders

De beelden en specificaties zijn online gezet door WinFuture, een doorgaans betrouwbare site als het om onaangekondigde smartphones gaat. Hoewel de Mate 20 Lite wat specificaties betreft veel gemeen zou hebben met de Huawei P Smart Plus, is het toestel wel een stukje duurder. Volgens de bekende smartphonelekker Roland Quandt kost de Mate 20 Lite zo’n 399 euro, terwijl de P Smart Plus een adviesprijs van 349 euro heeft.

Ook het design is anders. Aan de achterkant zijn de dubbele camera’s en vingerafdrukscanner verticaal onder elkaar geplaatst. Aan de voorkant zit een groot 6,3 inch-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Ook is er een inkeping in het scherm, maar ook een relatief dikke ‘kin’ onder het display.

Specificaties en release

Onder de motorkap bevindt zich een Kirin 710-chip, die wordt bijgestaan door maximaal 6GB aan RAM en 64GB opslagruimte. Het toestel zou 7,6 millimeter dik zijn, een 3650 mAh-accu hebben en beschikken over een dubbele camera aan de achterzijde (20 + 2 megapixel). Ook aan de voorkant zouden twee cameralenzen zitten, van 24 en 2 megapixel. Uit de doos draait de Mate 20 Lite waarschijnlijk op Android 8.1 (Oreo) met de bekende EMUI-skin van Huawei.

De opvolger van de Huawei Mate 10 Lite zou eind augustus in de winkels verschijnen. Het is onduidelijk wanneer Huawei zijn nieuwe Mate 20-lijn precies presenteert. Doorgaans gebeurt dat in oktober tijdens een eigen evenement. Vorig jaar werd de Mate 10 Pro op 16 oktober in München onthuld.

Tip: houd het nieuws over de Huawei Mate 20 Lite in de gaten via de Android Planet-app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.