De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Op deze Huawei-smartphones kijk je Netflix nu ook in hd

Thomas Haenen
17 december 2018, 13:10
2 min leestijd
Op deze Huawei-smartphones kijk je Netflix nu ook in hd

Zelfs als je smartphone een hd-scherm heeft, betekent dat niet direct dat je je favoriete Netflix-series ook op deze hogere resolutie kijkt. Een groot aantal Huawei-smartphones heeft deze ondersteuning pas na de release gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 Netflix-update voegt hd-ondersteuning toe

Bezitters van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro kunnen vanaf nu Netflix-video’s in full hd streamen en downloaden op hun smartphone. Netflix heeft onlangs ondersteuning voor beide smartphones toegevoegd, zo ontdekte Android Police. Beide toestellen konden wel Netflix kijken, maar slechts op een lagere resolutie. Dat zorgt voor onscherp, korrelig beeld. Ook ondersteunen ze nu hdr, waarmee je beter contrast hebt tussen lichte en donkere beelden.

→ Lees ook onze uitleg: wat is hdr, en wat heb je eraan?

Beide smartphones gebruiken een door Huawei zelf ontwikkelde chipset, die tot voor kort niet de juiste Widevine drm-ondersteuning had. Huawei ondersteunde slechts Widevine Level 3, terwijl Level 1 vereist is voor streamen op hoge resoluties. Widevine is drm-software van Google die doorgaans standaard wordt meegeleverd met elk Android-toestel.

Widevine regelt het digitale rechtenbeheer voor verschillende apps, en zorgt ervoor dat video’s die je streamt niet zomaar gekopieerd of gedeeld kunnen worden. Zonder ondersteuning zijn videodiensten niet verzekerd van adequate bescherming.

Huawei Mate 20 Netflix

HD-Netflix op goedkope Huawei-smartphones

Daarnaast geeft Netflix aan dat alle smartphones met de Kirin 710- en Kirin 980-chips nu ook over de juiste ondersteuning beschikken. Deze worden niet bij naam genoemd, maar het gaat onder andere om de Huawei P Smart PlusHonor 8XHuawei Mate 20 Lite en enkele andere recente midrange smartphones van de fabrikant. Deze toestellen ondersteunen alleen hd, en geen hdr.

Een handjevol toestellen van andere fabrikanten ondersteunt nu ook hd-streams van Netflix. Daarbij gaat het echter om smartphones die niet in Nederland zijn verschenen, zoals de LG X5 en LG Q9 One.

Problemen bij OnePlus en Xiaomi

Andere Chinese fabrikanten hebben recentelijk ook problemen gehad met volledige Netflix-ondersteuning. Zo liep OnePlus eind vorig jaar tegen de lamp, toen bleek dat de OnePlus 5T niet de drm-rechten ondersteunt die vereist zijn voor Netflix. Het probleem kon niet opgelost worden met een update. Consumenten die toch Netflix in hd wilden kijken, werd opgeroepen het toestel terug te sturen.

Hetzelfde probleem dook ook weer op bij de Xiaomi Pocophone F1. Deze Android-smartphone heeft vlotte hardware en een groot scherm met hoge resolutie, maar apps als Netflix en Google Play Movies kunnen slechts op een maximale resolutie van 540p streamen. Xiaomi heeft geen oplossing aangeboden, en die gaat er waarschijnlijk ook niet meer komen. Omdat het een vrij goedkope smartphone is, heeft Xiaomi waarschijnlijk geprobeerd op deze wijze de kosten te drukken.

Lees meer nieuws over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu