De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de Huawei Mate 20 Pro eruit: 4 dingen die opvallen

Erwin Vogelaar
22 september 2018, 18:32
2 min leestijd
Zo ziet de Huawei Mate 20 Pro eruit: 4 dingen die opvallen

Het uiterlijk van de Huawei Mate 20 Pro is gelekt via renders voor beschermhoesjes. Op deze afbeeldingen zijn duidelijk het camerapaneel aan de achterkant en de flinke notch aan de voorkant te zien.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 Pro afbeeldingen tonen toestel

De afgelopen periode hebben we meerdere geruchten gehoord over de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Renders van dat tweede toestel zijn nu gelekt, waardoor enkele geruchten bevestigd lijken te worden. Vier onderdelen vallen voornamelijk op.

1. Het camera-eiland

Allereerst het flinke camera-eiland aan de achterzijde van het toestel. In een vierkant zijn drie camera’s en een vierde sensor geplaatst. Huawei bereidt een aantal unieke cameramogelijkheden voor met dit eiland. Zo werkt het bedrijf aan een onderwatermodus. Hiervoor stop je het toestel in een waterdicht zakje waarna je via de volumeknoppen foto’s maakt. Een opvallende feature voor een toestel dat niet op zichzelf waterdicht is.

Daarnaast wordt dit camera-eiland slim via kunstmatige intelligentie. De camera’s kunnen namelijk automatisch voorwerpen en personen herkennen. Tijdens het filmen wordt er zelfs automatisch ingezoomd op het onderwerp van de video.

2. De enorme notch

Het tweede onderdeel dat opvalt op de renders is de flinke inkeping in het scherm. Met deze render is goed te zien welke onderdelen er in deze notch zitten verscholen. Het gaat in dit geval om een selfiecamera en een speaker met nog wat extra ruimte. Die extra ruimte is waarschijnlijk niet genoeg voor geavanceerde gezichtsherkenning zoals in Apples nieuwste smartphones. Waarschijnlijk wordt daar dus een lichtsensor geplaatst.

Huawei Mate 20 Pro afbeeldingen

3. Vingeradrukscanner in het scherm?

Wat ook opvalt is dat er in het beschermhoesje geen gat aan de achterkant zit voor de vingerafdrukscanner. Mogelijk plaatst Huawei deze scanner dus in het scherm.

4. 3.5mm-jack voor koptelefoon?

Hoewel de renders niet de bovenkant van het toestel laten zien, is vanaf de voorkant wel een deukje in de bovenkant zichtbaar. Mogelijk wijst dat op de aanwezigheid van een 3.5mm-jack om je koptelefoon aan te sluiten.

Ook met draadloze oordoppen

Zodra Huawei de Mate 20 en Mate 20 Pro op 16 oktober onthult, horen daar waarschijnlijk ook nieuwe versies van de FreeBuds bij. Deze oordoppen kun je volgens geruchten draadloos opladen met je smartphone. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over deze toestellen.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu