Huawei Mate 20 Pro krijgt Android 10-update in Nederland

Wouter Nijsen
14 oktober 2019, 9:15
2 min leestijd
Huawei Mate 20 Pro krijgt Android 10-update in Nederland

Kort na de lancering van Android 10 brengt Huawei de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem beschikbaar voor de Mate 20 Pro. Het toestel is één van de eerste smartphones die wordt voorzien van de update.

Huawei Mate 20 Pro Android 10-update

huawei mate 20 pro android 10

Huawei is vrij onverwachts begonnen met de uitrol van EMUI 10, dat is gebaseerd op Android 10, voor de Mate 20 Pro. De verwachting was dat de P30 Pro en P30 eerst een update zouden krijgen, aangezien voor deze toestellen een aantal weken geleden een bètaprogramma is begonnen.

De Android 10-update voor de Mate 20 Pro is 4,42GB groot en wordt geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold. Het lijkt erop dat de update eerst in Nederland is uitgebracht en later in andere landen verschijnt. Je krijgt automatisch een melding als de update voor jouw Mate 20 Pro klaarstaat. Het is natuurlijk ook mogelijk om handmatig te controleren op updates via de instellingen van de telefoon. In de update zit ook de Android-beveiligingspatch van september 2019 verwerkt. Voor de normale Mate 20 is nog geen Android 10-upgrade beschikbaar.

Dit is nieuw in Android 10

EMUI 10 oogt een stuk strakker en opgeruimder dan voorheen, al heeft Huawei alsnog een heleboel functies ingebouwd. Android 10 bevat onder andere een systeembrede donkere modus, meer privacy-opties en een verbeterd deelmenu. Ook is er een Focus-modus, waarmee je bepaalde apps tijdelijk pauzeert om je eventjes goed te kunnen concentreren op bijvoorbeeld je werk of studie.

Wil je meer weten over Android 10? Check dan de video hieronder, waarin we de tien tofste features uitlichten. In onze Huawei Mate 20 Pro review vertellen we je alles over de smartphone van de Chinese fabrikant, die – in tegenstelling tot de Mate 30 Pro – wel over Google-apps en -services beschikt.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu