De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Deze 4 nieuwe camerafeatures komen naar de Huawei Mate 20 (Pro)’

Rens Blom
20 september 2018, 10:50
2 min leestijd
‘Deze 4 nieuwe camerafeatures komen naar de Huawei Mate 20 (Pro)’

In aanloop naar de aankondiging van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro, verschijnt er steeds meer informatie over de smartphones. Het nieuwste gerucht claimt dat de camera vier nieuwe features krijgt, waaronder een onderwatermodus.

Lees verder na de advertentie.

Kunstmatige intelligentie in de camera

De Mate 20 en Mate 20 Pro worden de nieuwste vlaggenschepen van Huawei, dat de telefoons op 16 oktober officieel presenteert. De fabrikant heeft al bekendgemaakt dat beide smartphones draaien op de nieuwe Kirin 980-processor. De krachtige chipset focust zich op het inzetten van kunstmatige intelligentie (AI), onder andere in de camera-app.

Een testversie van de Huawei Mate 20 (Pro)-camerabestanden is in handen gekomen van XDA Developers, dat de code heeft doorgespit. Van de vier nieuwe camerafeatures, gebruiken er drie de kunstmatige intelligentie van de Kirin 980-chip. Overigens is het mogelijk dat niet alle ontdekte features (direct) in de camera-app verschijnen.

1. Huawei Mate 20 Pro-camera filmt met bokeh

Bij het bokeh-effect wordt de persoon of het object op de voorgrond uitgelicht door de achtergrond te vervagen. Veel (duurdere) smartphones gebruiken bokeh om zogeheten portretfoto’s te schieten, maar de Huawei Mate 20 (Pro) kan volgens de gelekte bronbestanden ook filmen met bokeh.

De camera-app bevat verwijzingen naar tien bokeh-filmstanden, waaronder sterren, hartjes en vlinders. Deze objecten worden vermoedelijk op de achtergrond geplaatst om een video het bokeh-effect te geven.

2. Live filters

Omdat de Kirin 980-chip live personen en objecten herkent tijdens het filmen, kun je filters kiezen die direct worden toegepast. De code van de camerasoftware bevat onderstaande afbeelding, waarop de filters worden getoond. Huawei noemt de filters AI Cinema.

3. Onderwatermodus

Een nieuwe feature die waarschijnlijk niets met kunstmatige intelligentie te maken heeft, is de onderwatermodus. Volgens verwijzingen in de camerasoftware is de modus bedoeld om goede foto’s en video’s onder water te maken. Hierbij is het vereist dat je de Mate 20 (Pro) in een – los verkrijgbaar – waterdicht hoesje stopt voordat je het zwembad induikt. De telefoons zijn namelijk niet waterdicht, alleen waterbestendig.

De onderwatermodus laat je foto’s en video’s maken door de volumeknoppen in te drukken. Met de aan- en uitknop schakel je de camera-app in en uit.

4. Automatische zoom

De vierde en laatste feature die vermoedelijk in de Mate 20 (Pro)-camera komt, is AI Zoom. Wordt deze videomodus ingeschakeld, dan gebruikt de camera kunstmatige intelligentie om het onderwerp van je video zo goed mogelijk in beeld te houden. Hierbij wordt het zoomniveau automatisch aangepast. AI Zoom lijkt alleen te werken als je minimaal in 1080p-resolutie filmt, de AI Cinema-modus is ingeschakeld en de beauty-modus uitstaat.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu