De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei Mate 20 Pro heeft smalle randen, maar een grote notch’

Thomas Haenen
10 september 2018, 9:38
1 min leestijd
‘Huawei Mate 20 Pro heeft smalle randen, maar een grote notch’

Foto’s van een uitgelekte Huawei Mate 20 Pro-dummy tonen een toestel met minimale schermranden. De inkeping bovenaan het beeld oogt dan weer relatief breed.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 Pro foto uitgelekt

De Huawei Mate 20 Pro wordt op 16 oktober pas officieel onthuld, maar langzaam verschijnen al enkele details van de smartphone. Op Slashleaks zijn foto’s opgedoken van een dummy. Dit marketingmodel biedt een goede blik op het definitieve design van de smartphone. Het toestel heeft een smalle zwarte balk onderaan, met een gebogen scherm dat deels lijkt door te lopen in de zijkanten.

Huawei Mate 20 Pro foto

De inkeping bovenaan het beeld is groter dan de op de Huawei P20 Pro, die begin dit jaar verscheen. Voorop zit volgens bronnen dan ook niet alleen een selfiecamera van 24 megapixel, maar ook verschillende sensoren voor gezichtsherkenning. Huawei zou met de Mate 20 Pro een eigen equivalent voor Apples Face ID-gezichtsherkenning willen bieden. Bovendien zou er in het scherm een vingerafdrukscanner verwerkt zitten.

Drie camera’s achterop

Foto’s van de achterkant deelt de bron niet. Die zijn echter al eerder uitgelekt. Zo weten we dat de Mate 20 Pro drie camera’s en een led-flitser achterop heeft zitten, die in een vierkante vorm in het midden geplaatst zijn. Net als op de P20 Pro is er waarschijnlijk één telefotolens om in te zoomen, en een monochrome lens aanwezig.

Huawei onthult de smartphone officieel op 16 oktober, op een evenement in Londen. Ook de ‘gewone’ Huawei Mate 20 maakt daar waarschijnlijk zijn debuut. De goedkopere Huawei Mate 20 Lite is al vanaf deze maand in Nederland verkrijgbaar.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu