De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foto’s: ‘Huawei Mate 20 Pro heeft drie camera’s, geen monochrome lens’

Thomas Haenen
25 september 2018, 9:33
2 min leestijd
Foto’s: ‘Huawei Mate 20 Pro heeft drie camera’s, geen monochrome lens’

De Huawei Mate 20 Pro krijgt drie camera’s achterop, zo blijkt uit nieuwe foto’s van de onaangekondigde smartphone. Bronnen beweren dat Huawei wel wat wijzigingen doorvoert aan de camera’s.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 Pro foto’s tonen randloos scherm

Huawei’s volgende vlaggenschip wordt op 16 oktober onthuld, maar het doorgaans betrouwbare WinFuture heeft al enkele officiële foto’s bemachtigd. Daarop valt vooral de relatief brede notch op. De Huawei Mate 20 Pro zou een 6,9 inch-scherm hebben, en de inkeping bovenaan dat beeld oogt stukken breder dan op de P20 Pro. Waarschijnlijk herbergt deze de verbeterde gezichtsherkenning waar Huawei aan zou werken.

Achterop zitten drie camera’s, die samen met de led-flitser in een vierkant in het midden geplaatst zijn. Bij de P20 Pro, die eerder dit jaar verschenen, zaten de lenzen nog onder elkaar in de hoek. Ook de lenzen zelf zouden gewijzigd zijn: volgens de bron heeft Huawei de monochrome lens vervangen door een wijdhoeklens.

De monochrome lens werd op eerdere Huawei-smartphones gecombineerd met een ‘gewone’ lens om de ruis in het beeld te beperken. Een wijdhoeklens schiet bredere beelden, zodat je bijvoorbeeld een panorama schiet zonder je smartphone te bewegen. Deze wordt aangevuld met een zoomlens (die dit keer 5x optische zoom biedt) en een primaire camera van 40 megapixel.

Vingerafdrukscanner Mate 20 Pro in het scherm

Een vingerafdrukscanner is op de foto’s niet te zien. Waarschijnlijk heeft Huawei die in het scherm zelf verwerkt. Leg je vinger op het scherm, en het toestel wordt direct ontgrendeld. Daarmee is Huawei nét OnePlus te snel af. Een dag later, op 17 oktober, wordt de OnePlus 6T gepresenteerd waar ook de vingerafdrukscanner in het scherm zit.

Huawei werkt ook nog aan een ‘gewone’ Mate 20, die waarschijnlijk over vrijwel dezelfde specificaties beschikt. Het bedrijf bracht eerder dit jaar ook al zowel een Huawei P20 als een P20 Pro uit. Het verschil zat hem in de camera’s: de P20 heeft er twee achterop, de Pro drie. Vermoedelijk wordt dat ook bij de Mate-reeks het grote onderscheid. Beide smartphones worden op 16 oktober uit de doeken gedaan. Een exacte releasedatum en adviesprijs zijn nog onbekend.

Lees meer over Huawei

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu