Groene waas plaagt sommige Huawei Mate 20 Pro-schermen

Erwin Vogelaar
4 november 2018, 10:39
2 min leestijd
Groene waas plaagt sommige Huawei Mate 20 Pro-schermen

Op verschillende plekken klagen gebruikers over een groene waas op het Huawei Mate 20 Pro-scherm. Het lijkt om een klein aantal toestellen te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 Pro-scherm toont groene waas

Verschillende gebruikers van de Huawei Mate 20 Pro, het nieuwste toestel van de Chinese fabrikant, klagen over een groene waas over het scherm. De groene kleur is voornamelijk aan de randen van het scherm te zien bij gebruik van donkere achtergronden.

Op onderstaande foto’s van XDA Developers wordt het probleem goed in beeld gebracht. Het is nog niet duidelijk wat het probleem veroorzaakt. Sommigen denken dat het komt door het oled-paneel van LG. Anderen denken dat de schuld bij de drogende lijm ligt.

huawei mate 20 pro-scherm

Huawei heeft nog geen wereldwijde reactie gegeven. Lokale departementen hebben zich wel geuit. Zo stelt Huawei Finland dat het probleem wordt onderzocht en dat in Finland gebruikers met een foutief scherm een nieuw toestel krijgen. Op het Huawei UK-forum stelt een gebruiker dat ook Huawei in het Verenigd Koninkrijk bewust is van het probleem, en het toestel zonder problemen vervangen wordt.

Ervaar je zelf een groene waas? Ga dan terug naar de winkel waar je het toestel hebt gekocht, of neem contact op met Huawei.

Huawei Mate 20 Pro review

Lang niet alle versies van de Mate 20 Pro hebben dit probleem. Zo hebben wij nergens last van bij ons testtoestel. Zo schrijven we over het scherm in onze Huawei Mate 20 Pro review:

“Het 6,4 inch-scherm van de Mate 20 Pro is lekker groot, maar door de smalle schermranden is het toestel niet eens zo heel lomp. Het display loopt bovendien door in de gebogen randen, wat het geheel nog wat stijlvoller doet ogen. Dat scherm is van uitstekende kwaliteit: heel scherp, met kleuren die van het scherm spatten en een helderheid die ook in de volle zon voldoende is.”

Je kunt de review ook als video bekijken:

Meer over de Huawei Mate 20 Pro

Bron: GSMArena
Bron afbeelding: XDA Developers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu