De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Mate 20 Pro-update verbetert camera en gezichtsherkenning – update

Wouter Nijsen
7 januari 2019, 10:51
2 min leestijd
Huawei Mate 20 Pro-update verbetert camera en gezichtsherkenning – update

Een grote update voor de Huawei Mate 20 Pro introduceert verbeteringen voor de camera, en maakt tegelijk de gezichtsontgrendeling slimmer. De update is voor alle gebruikers te downloaden en is ongeveer 500MB groot.

Lees verder na de advertentie.

Update (11:45 uur): Huawei heeft inmiddels nog een update uitgebracht in de vorm van versie 9.0.0.184. De software-update introduceert de ‘Super macro’-modus, die in de camera-app onder ‘Meer’ staat. Met de nieuwe functie maakt de Mate 20 Pro-camera betere foto’s van heel dichtbij. Daarnaast wordt de navigatiebediening verbeterd. Opvallend: in de nieuwste versie zit ook de beveiligingsupdate van januari 2019 verwerkt. Die patch is officieel nog niet door Google vrijgegeven.

Download de Huawei Mate 20 Pro-update

huawei mate 20 pro update

De software-update voor de Mate 20 Pro, die het versienummer 9.0.0.171 heeft, optimaliseert de gezichtsherkenning in ‘bepaalde situaties’. Hierbij gaat het vermoedelijk om situaties bij weinig licht, wanneer het voor de smartphone iets moeilijker is om snel je gezicht te herkennen. De Huawei Mate 20 Pro heeft – in tegenstelling tot veel andere Android-telefoons – verschillende sensoren om je gezicht te scannen, zoals een dotprojector en infraroodcamera.

Daarnaast verbetert de update de camera, waarbij het gaat om de Master AI-modus. Master AI is een functie van Huawei die objectherkenning toepast om automatisch de instellingen van de camera aan te passen, op basis van wat er in beeld is. Zo houdt de Mate 20 Pro-camera bijvoorbeeld rekening met portretfoto’s, groene landschappen, een kat of hond en eetfoto’s. De update moet ervoor zorgen dat kleuren natuurlijker ogen.

Tot slot bevat de update de beveiligingspatch van december 2018. De nieuwste versie is sinds kort beschikbaar en wordt geleidelijk uitgerold. Via ‘Instellingen > Systeem > Software-update’ kun je checken of de update voor je klaarstaat.

Meer over de Mate 20 Pro

De Huawei Mate 20 Pro (en normale Mate 20) verscheen begin november in Nederland en is één van de meest complete Android-smartphones tot nu toe. Naast uitstekende specificaties heeft de smartphone een driedubbele camera, Android Pie, groot 6,4 inch-scherm, vingerafdrukscanner die in het display is verwerkt en een 4200 mAh-accu die erg snel oplaadt. Het toestel haal je momenteel voor iets meer dan 900 euro in huis, en is daarmee ook één van de duurste smartphones van dit moment.

In de Huawei Mate 20 Pro review schrijft Thomas ‘De Huawei Mate 20 Pro weet op de belangrijkste punten overtuigend boven de concurrentie uit te torenen. De camera’s zijn van topklasse, de hardware razendsnel en het scherm ziet er erg goed uit. Vooral de accu bevalt me goed: razendsnel vol, maar zelden leeg. Huawei staat bovenaan het klassement voor alles wat écht belangrijk is bij een nieuwe smartphone’. Meer weten? Check ook de videoreview van de Mate 20 Pro hieronder.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron afbeelding: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu