De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Huawei Mate 20 Pro krijgt vingerafdrukscanner in het scherm’

Thomas Haenen
1 augustus 2018, 9:32
2 min leestijd
‘Huawei Mate 20 Pro krijgt vingerafdrukscanner in het scherm’

De Huawei Mate 20 Pro wordt mogelijk het eerste vlaggenschip van een grote fabrikant met een vingerafdrukscanner in het scherm. De eerste specificaties van de smartphone zijn online verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 specificaties gelekt

Hoewel de Mate 20 Pro waarschijnlijk pas eind dit jaar wordt onthuld, zijn de eerste specificaties al gelekt. XDA Developers zegt over vroege firmware van de smartphone te beschikken. Daarin zijn verwijzingen te vinden naar verschillende features van het toestel, waaronder een grote accu en ondersteuning voor draadloos opladen.

Uit de software blijkt in ieder geval dat Huawei drie varianten van het toestel in ontwikkeling heeft: de Mate 20, Mate 20 Pro en Mate 20 Lite. De Mate 20 en Mate 20 Pro zijn beide voorzien van een Kirin 980-chip. Deze door Huawei zelf ontwikkelde chip wordt waarschijnlijk eind augustus al onthuld. Bronnen claimen dat deze 20 procent krachtiger is en 40 procent energiezuiniger dan de Kirin 970-chip die in de Mate 10 Pro zit.

Huawei Mate 10 Pro-update

De Huawei Mate 20 wordt waarschijnlijk uitgerust met een 6,3 inch-amoled-scherm, terwijl de Mate 20 Pro mogelijk zelfs 6,9 inch groot is. De aanwezigheid van een notch is nog niet zeker, maar aangezien de Huawei P20 deze wel heeft, is het waarschijnlijk. Er zou 6GB werkgeheuge en 128GB opslagruimte aanwezig zijn. Mogelijk brengt Huawei ook varianten met meer of minder werkgeheugen en opslagruimte uit.

Draadloos opladen

Door het grote scherm is er ook ruimte voor een flinke accu: de accucapaciteit van de Mate 20 zou 4200 mAh bedragen. Dat is fors meer dan andere vlaggenschepen, die doorgaans een accu van 3000 tot 3500 mAh hebben. Bovendien ondersteunt het toestel draadloos opladen, wat betekent dat de achterkant waarschijnlijk van glas gemaakt is. Hoe groot de Mate 20 Pro-accu is, is nog onbekend.

Ook opvallend: beide toestellen lijken al op Android P te lopen. De definitieve versie daarvan is nog niet beschikbaar, maar wordt naar verwachting eind deze of begin volgende maand uitgebracht. Als de Mate 20 er direct over beschikt, zou het één van de eerste nieuwe smartphones met de software zijn.

Vingerafdrukscanner in het scherm

Voor de Mate 20 Pro pakt Huawei uit met nog één andere unieke feature: een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit. Daarmee is het het eerste ‘grote’ vlaggenschip dat over die feature beschikt. Huawei stopte de feature dit voorjaar al in de Porsche Design Mate RS, maar die smartphone van maarliefst 2000 euro werd slechts in een zeer beperkte oplage gemaakt en verkocht.

We zullen nog wel even moeten wachten voor de Huawei Mate 20-familie wordt gepresenteerd. Nieuwe smartphones in de reeks verschijnen doorgaans in oktober of november. Over een kleine drie maanden weten we dus of de gelekte specificaties kloppen.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu