‘Huawei Mate 30 (Pro) verschijnt in september of oktober’

We moeten nog wel even op de smartphones wachten, maar de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro worden in september of oktober gelanceerd. Dat laat een productmanager van het Chinese bedrijf alvast weten in een gesprek met journalisten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Huawei Mate 30 komt in september of oktober’

Huawei presenteert zijn smartphones in de P-reeks meestal in maart, en komt vaak in oktober met een nieuw toestel in de Mate-reeks. Ook dit jaar is dit het geval: de fabrikant heeft net de Huawei P30 en P30 Pro gepresenteerd in Parijs en volgens een productmanager komt de Mate 30 in september of oktober. Dat vertelde de Huawei-medewerker tijdens een persbriefing in Maleisië, waarvan de onderstaande beelden zijn gepubliceerd op YouTube.

In de video wordt verteld dat de Mate 30 op dit moment intern wordt getest, en dit proces zo’n 5 tot 6 maanden duurt. De aankondiging en release moet dan in september of oktober volgen. Een precieze datum is logischerwijs nog niet bekend; Huawei laat waarschijnlijk op z’n vroegst in augustus weten waar en wanneer de Mate 30 precies wordt onthuld.

De Mate 20 en Mate 20 Pro werden vorig jaar op 16 oktober gepresenteerd in Londen. De toestellen hadden bij de release een adviesprijs van respectievelijk 799 en 999 euro, maar zijn inmiddels flink in prijs verlaagd. De Mate 20 Pro haal je voor zo’n 700 euro in huis, terwijl de reguliere Mate 20 op dit moment voor minder dan 500 euro wordt verkocht.

→ Lees ook de geschreven review van de Huawei Mate 20 Pro

Tip: houd het nieuws rondom de Huawei Mate 30 in de gaten via onze nieuwsbrief of de Android Planet-app!

Meer over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.