De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Huawei Mate 30 (Pro) livestream: volg de onthulling hier

Michel van 't Klaphek
19 september 2019, 12:44
2 min leestijd

Het is bijna zover. Vanmiddag om 14:00 uur onthult Huawei waarschijnlijk de Mate 30, Mate 30 Pro en Mate 30 Lite. Met deze livestream kun je de onthulling op je Android-telefoon en pc volgen.

Lees verder na de advertentie.

Volg de Huawei Mate 30-livestream

Na maanden van geruchten en speculatie is het vandaag eindelijk zover. Om 14:00 uur Nederlandse tijd begint de Huawei-presentatie in München waar de Mate 30-serie wordt onthuld. Er is al veel gelekt over deze telefoons, maar toch zijn er ook nog een hoop vragen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de Google-apps? Komen de toestellen überhaupt in Nederland uit? En voor hoeveel?

Huawei geeft tijdens de onthulling hopelijk antwoord op deze vragen. Door de livestream te volgen weet je bovendien als eerste hoe de nieuwe smartphones eruit zien. De presentatie is op twee manieren te volgen: op de website van Huawei of via de livestream op YouTube hieronder.

Wat we weten over de Huawei Mate 30

De afgelopen maanden verscheen de Huawei Mate 30-serie vrijwel dagelijks in het nieuws. Vooral de afgelopen weken was er veel te doen rondom de nieuwe telefoons. Huawei heeft namelijk een handelsverbod opgelegd gekregen van de Amerikaanse regering. Hierdoor kan de telefoonfabrikant geen zaken doen met Google, de eigenaar van Android.

Huawei bevestigde eerder al de Mate 30-telefoons daarom zonder Google-apps en diensten geleverd worden. In praktijk betekent dit dat je geen nieuwe programma’s kunt downloaden via de Play Store. Ook moet je het zonder populaire Google-apps als Maps en Gmail doen.

Hopelijk geeft Huawei tijdens de onthulling meer tekst en uitleg over hoe Mate 30-gebruikers apps kunnen downloaden, en hoe het nou precies zit met Google. Afgaande op vorige jaren bestaat de Mate 30-serie uit een ‘gewone’ Mate 30, krachtigere Mate 30 Pro en betaalbare Mate 30 Lite, het instapmodel.

Vermoedelijk krijgt de Huawei Mate 30 een ronde cameramodule met daarin vier lenzen. Verder zou het toestel een forse accu krijgen die je bovendien met een snellader van stroom kunt voorzien. Daarnaast wordt de Mate 30 waarschijnlijk aangestuurd door de Kirin 990, een krachtige, nieuwe processor van het Chinese bedrijf.

Blijf op de hoogte van de aankondiging van de Huawei Mate 30 door de website te volgen, onze Android Planet-app te downloaden of je in te schrijver voor de nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu