Officieel: Huawei Mate 30 (Pro) wordt op 19 september onthuld

Op 19 september is het zover. Tijdens een presentatie in München wordt dan de Huawei Mate 30-serie onthuld. De onthulling begint ‘s middags.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei Mate 30 presentatie op 19 september

Dat kondigt het bedrijf aan op sociale media. Er is ook een speciale lanceringswebsite opgetogen. Hier kun je je inschrijven om een mailtje te krijgen wanneer de presentatie begint. Uiteraard is de onthulling ook te volgen via een livestream, die te zijner tijd op YouTube verschijnt. De presentatie begint op 19 september om 14:00 uur en is waarschijnlijk om 16:00 uur afgelopen.

De Huawei Mate 30 belooft een opmerkelijke smartphone te worden. De smartphone mag namelijk niet met Google-diensten verkocht worden vanwege een verbod dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft opgelegd. Dit houdt in dat Huawei geen zaken mag doen met Google, de eigenaar van Android. De Huawei Mate 30 zou daarom zomaar eens de eerste telefoon met HarmonyOS kunnen worden, Huawei’s eigen systeem.

Een andere optie is dat het nieuwe vlaggenschip op een open source-versie van Android draait. Dit is echter geen oplossing voor het handelsverbod met Google, want diensten zoals de Play Store kunnen alleen met een licentie afgesloten worden. Gebruikers kunnen in dat geval geen apps als Gmail en Google Maps installeren.

Lees ook: 7 vragen en antwoorden over HarmonyOS, het nieuwe besturingssysteem van Huawei

Verwachte Huawei Mate 30 specificaties

Het is nog onbekend wanneer de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro in de winkels liggen. Ook prijskaartjes zijn nog onbekend. Wel zijn beide toestellen de afgelopen maanden regelmatig onderwerp van geruchten geweest. Hierdoor weten we vrij zeker dat de Mate 30-serie met de nieuwe Kirin 990-chip uitgerust wordt. Deze processor is sneller en energiezuiniger.

Eerdere renders lieten zien dat het toestel een vierdubbele camera krijgt, waarvan twee 40 megapixel-sensoren. Het is aannemelijk dat de Pro enkele voordelen heeft ten opzichte van de ‘normale’ Mate 30, zoals een grotere zoom of hogere resolutie. Uiteraard doet Android Planet verslag van de Huawei Mate 30-presentatie. Download onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen!

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.