Huawei Mate 30 Pro komt op 9 december uit in Spanje, Nederland volgt mogelijk snel

Michel van 't Klaphek
20 november 2019, 20:11
2 min leestijd
Huawei Mate 30 Pro komt op 9 december uit in Spanje, Nederland volgt mogelijk snel

De Huawei Mate 30 Pro is vanaf 9 december beschikbaar in Spanje. De Chinese fabrikant kijkt of het vlaggenschip zonder Google-apps en -diensten goed verkoopt. Indien dat het geval is, dan komt de Mate 30 Pro op korte termijn wellicht ook naar Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 30 Pro vanaf 9 december beschikbaar

De Huawei Mate 30 Pro is vanaf 9 december verkrijgbaar in Spanje. Het vlaggenschip wordt dan gelanceerd in de fysieke Huawei-winkel te Madrid. Kopers krijgen bij aanschaf een coupon van maar liefst 299 euro. Deze kunnen ze gebruiken voor andere spullen die Huawei in de winkel verkoopt.

huawei mate 30 pro beschikbaar spanje

Dat staat op de officiële website van Huawei in Spanje. Het nieuws werd als eerst opgemerkt door WinFuture. De Duitse website schrijft dat het vlaggenschip zonder Google Mobile Services (GMS) wordt verkocht. Dit betekent dat het toestel een open source versie van Android draait en bijvoorbeeld geen Play Store en Google-apps heeft.

Op de Huawei-website wordt geen prijs genoemd. Volgens WinFuture wil het Chinese bedrijf eerst de belangstelling in één land peilen, voordat de Mate 30 Pro in de rest van Europa verschijnt. Waarom Spanje als graadmeter wordt gekozen is niet duidelijk. Mogelijk komt dit door de aanwezigheid van een fysieke Huawei-winkel.

huawei mate 30 pro preview

In eerste instantie verkoopt Huawei alleen het instapmodel van de Mate 30 Pro in Spanje. Dit toestel heeft 8GB werkgeheugen en 256GB opslag. Ook kun je twee simkaartjes in de Mate 30 Pro plaatsen. Volgens WinFuture is de voorraad in Spanje beperkt.

Ook interessant: Huawei-handelsverbod opnieuw uitgesteld: Android-updates tot begin 2020

Hoe zit het met Nederland?

Tijdens de onthulling van de Mate 30 (Pro) gaf Huawei aan dat het toestel te zijner tijd ook in Nederland zou verschijnen. Alhoewel we dus nog steeds niet weten wanneer dit precies gaat plaatsvinden, duurt het mogelijk niet lang meer. In maart van 2020 kondigt Huawei naar verluidt de P40-serie aan, dus is het logisch dat de Mate 30 Pro voor die tijd verschijnt.

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 30
Huawei Mate 30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu