Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Huawei Mate 30 (Pro)-foto’s tonen grote notch, waarschijnlijk voor gezichtsherkenning’

Rens Blom
24 juli 2019, 16:51
2 min leestijd
‘Huawei Mate 30 (Pro)-foto’s tonen grote notch, waarschijnlijk voor gezichtsherkenning’

De onaangekondigde Huawei Mate 30 (Pro) is mogelijk op de foto gezet. Gelekte plaatjes tonen een Huawei-smartphone met een grote notch, vermoedelijk omdat je het toestel met je gezicht kunt beveiligen. Dit weten we tot nu toe.

Lees verder na de advertentie.

Zo ziet de Mate 30 (Pro) er mogelijk uit

Huawei’s Mate 30-serie wordt in september of oktober verwacht, maar de eerste geruchten druppelen al binnen. Een paar dagen geleden verschenen plaatjes en specificaties van de Mate 30 Lite, het goedkoopste model in de lijn. Deze midranger zou beschikken over een cameragaatje in het scherm, vier camera’s achterop en Kirin 810-processor.

Nu zijn er foto’s gepubliceerd die de Mate 30 of Mate 30 Pro in het openbaar vervoer zouden tonen. Een onbekend persoon, mogelijk werkzaam bij Huawei, heeft vier Huawei-toestellen aangesloten op zijn laptop. Het lijkt om twee exemplaren van de Huawei Mate 20X te gaan, terwijl de twee andere smartphones in een dikke hoes zitten. Die hoes houdt het uiterlijk van de toestellen geheim. Volgens anonieme bronnen gaat het om de Mate 30 of Mate 30 Pro.

Op de foto’s is het scherm van de vermeende Mate 30 (Pro) te zien. Wat vooral opvalt is de grote notch bovenin het display. De diverse camera’s en sensoren in deze balk zijn er niet alleen voor selfies, maar ook om de smartphone te beveiligen met je gezicht. Deze geavanceerde 3D-ontgrendelmethode is ook aanwezig op nieuwere iPhones en de Huawei Mate 20 Pro van vorig jaar. Huawei’s nieuwere P30 en P30 Pro hebben geen 3D-gezichtsbeveiliging, maar simpelere gezichtsherkenning via de frontcamera.

Het lijkt erop dat de fabrikant deze geavanceerde beveiligingsmethode reserveert voor de Mate-serie. Het ligt voor de hand dat de Mate 30 (Pro) net als zijn voorganger ook een vingerafdrukscanner onder het scherm heeft.

Specificaties

Op basis van de foto’s en eerdere informatie valt op te maken dat de Mate 30 (Pro) een groot scherm en usb-c-aansluiting krijgt, maar geen koptelefoonaansluiting. Ook zou de smartphone beschikken over een NM-kaartslot in plaats van micro-sd. Achterop plaatst Huawei een vierdubbele camera, die vermoedelijk veel lijkt op die van de P30 Pro.

Details over de prijs en beschikbaarheid van de Huawei Mate 30-serie zijn nog onbekend. Vermoedelijk horen we in september of oktober meer. Huawei’s Mate 20 en Mate 20 Pro kwamen vorig jaar in november uit voor 799 en 999 euro.

Bekijk ook onze videoreview van de Huawei P30 Pro

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu