De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Foto’s Huawei Mate 30 Pro-scherm tonen randloos design en notch’

Dennis de Vries
15 juli 2019, 9:44
2 min leestijd
‘Foto’s Huawei Mate 30 Pro-scherm tonen randloos design en notch’

Op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn foto’s gelekt van wat het scherm moet zijn van de Huawei Mate 30 Pro. De glaspanelen hebben randen aan de zijkant die om het toestel heen buigen en tonen een notch.

Lees verder na de advertentie.

‘Heel groot scherm voor Huawei Mate 30 Pro’

Op de foto’s is te zien dat het gaat om een 6,71 inch-scherm. Opvallend is daarbij het design van scherm. De randen zijn flink gebogen, waardoor ze om de smartphone heen zullen vouwen. Mogelijk is het idee dat het scherm naadloos overgaat in het glaspaneel aan de achterkant. Dit zorgt ervoor dat er aan de zijkant totaal geen randen meer te zien zijn.

Huawei Mate 30 Pro scherm gelekt

Eerder werd al even gefluisterd dat Huawei voor de Mate 30 Pro de camera in een gaatje in het scherm zou verwerken. Dat spreken deze foto’s dan weer tegen. De glaspanelen tonen een flinke notch, die onder meer ruimte lijkt te bieden aan meerdere camera’s en een speaker.

Dit is vermoedelijk nodig voor de 3D-gezichtsherkenning, om het toestel op een veilige manier te ontgrendelen. Een homeknop of vingerafdrukscanner is niet terug te zien op de gelekte foto’s. Volgens eerder geruchten wordt de scanner onder het display geplaatst, net als bij de Huawei P30 Pro.

Meer specs gelekt

Hoewel de Huawei Mate 30 Pro waarschijnlijk pas in december wordt gepresenteerd, is er al flink wat informatie gelekt. Zo kwamen er eerder wat specificaties naar buiten. Het toestel wordt met een 6,71 inch-scherm groter dan de Huawei Mate 20 Pro en P30 Pro. Die hebben respectievelijk een 6,39 inch- en 6,47 inch-scherm.

Het oled-scherm krijgt een QHD+-resolutie, terwijl het toestel aangedreven wordt door de nieuwe Kirin 985-chip. Een accu met een capaciteit van 4200 mAh houdt het apparaat draaiende. De accu is snel op te laden, maar zorgt dat het toestel ook andere apparaten snel draadloos kan opladen. De ingebouwde 10W draadloze oplader geeft zijn stroom aanzienlijk sneller af dan huidige toestellen. De Huawei Mate 30 Pro krijgt vermoedelijk ook een 5G-modem.

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu