Gerucht: Huawei Mate 30 (Pro) wordt op 19 september aangekondigd

Michel van 't Klaphek
11 augustus 2019, 10:39
2 min leestijd
Gerucht: Huawei Mate 30 (Pro) wordt op 19 september aangekondigd

Over een maand worden de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro aangekondigd. De nieuwe vlaggenschepen worden uitgerust met een krachtige Kirin 990-processor.

Lees verder na de advertentie.

‘Huawei Mate 30 release op 19 september’

Afgelopen week werd HarmonyOS onthuld, Huawei’s nieuwe besturingssysteem. Op dezelfde conferentie kregen we ook EMUI 10 te zien, een aangepaste versie van Android voor Huawei-telefoons. Tijdens een besloten presentatie (voor de pers) hierover klapte Wang Chenglu uit de school over de releasedatum van de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro. Chenglu is eindverantwoordelijke over de consumentendivisie van het bedrijf.

Huawei Mate 30 release gerucht

Volgens de topman wordt het nieuwe vlaggenschip op 19 september in Europa onthuld. De Mate 30 zou de eerste Huawei-smartphone worden die is uitgerust met de Kirin 990, een nieuwe processor. De chip zou vooral een stuk energiezuiniger zijn, waardoor de accuduur van je toestel aanzienlijk langer wordt.

Het is opvallend dat Chenglu zegt dat de Huawei Mate 30 Pro een Kirin 990-chip krijgt, want in eerdere geruchten kwam de Kirin 985 steevast voorbij. Het is daarom mogelijk dat het om dezelfde chip gaat, maar dat Kirin 985 een tijdelijke werknaam was en dat 990 de definitieve naam is geworden.

Over de Huawei Mate 30

Met nog een paar weken tot de officiële onthulling te gaan is er nog veel onduidelijkheid over de nieuwe Mate 30. Het lijkt er in ieder geval op dat men dit jaar drie toestellen uitbrengt. Naast de gewone Mate 30 en Mate 30 Pro krijgen we vermoedelijk ook een Lite-versie te zien. Deze is uitgerust met iets minder krachtige hardware, maar daardoor ook beter betaalbaar.

Huawei lijkt echter groots uit te pakken voor de Mate 30 en Mate 30 Pro. Laatstgenoemde krijgt volgens geruchten een 6,7 inch-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult meer daarin een vingerafdrukscanner verwerkt. De achterkant biedt plaats aan een vierdubbele camera, waarbij twee sensoren zijn uitgerust met een resolutie van 40 megapixels.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: Hi-Tech
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu