De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘5G-versie Huawei Mate 30 verschijnt in december’

Thomas Haenen
1 juli 2019, 9:30
2 min leestijd
‘5G-versie Huawei Mate 30 verschijnt in december’

De release van Huawei’s volgende vlaggenschip, de Mate 30, heeft mogelijk een kleine vertraging opgelopen. Nu de fabrikant weer zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven laat de release echter niet al te lang meer op zich wachten.

Lees verder na de advertentie.

‘Huawei Mate 30 release mogelijk vertraagd’

De Huawei Mate 30 met 5G-ondersteuning is vanaf december in Rusland te koop, zo heeft de fabrikant zelf bevestigd. Op een evenement bijgewoond door Russische media deelde het bedrijf zijn 5G-plannen, met verschillende smartphones die de technologie ondersteunen gepland voor de komende maanden. De opvouwbare Huawei Mate X verschijnt iets eerder en ligt vanaf september in Russische winkels.

Huawei Mate 30 release

Dat is opvallend, omdat de Mate-reeks de laatste jaren steeds in oktober en november verscheen. De Huawei Mate 20 werd vorig jaar op 16 oktober gepresenteerd en was vanaf 2 november in Nederland te koop. Als het bericht klopt, verschijnt de Mate 30 dus wat later dan zijn voorgangers. Als de Mate-reeks inderdaad iets later verschijnt, is dat waarschijnlijk veroorzaakt door het handelsverbod tegen Huawei.

Handelsverbod laat sporen achter

Eind mei kondigde president Trump sancties aan tegen Huawei, waardoor Amerikaanse bedrijven als Google, Qualcomm en Intel geen zaken meer mochten doen met het bedrijf. Daardoor beschikte Huawei niet langer over alle software en hardware vereist voor het produceren van smartphones. Het handelsverbod werd dit weekend grotendeels opgeheven, waardoor Huawei de draad weer kan oppakken. Het is echter niet ondenkbaar dat projecten als de Mate-reeks in de tussentijd vertraging hebben opgelopen.

Huawei brengt naar verwachting minstens vier varianten van de smartphone uit. Naast de Huawei Mate 30 komt er dus ook een 5G-versie aan. De Huawei Mate 30 Pro en Mate 30 Lite zouden ook op de planning staan. De eerste Mate 30 Pro specificaties die onlangs uitlekten suggereren dat het toestel een groter 6,71 inch-scherm heeft, vier camera’s achterop en een snellere oplader.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Hi-tech
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu