De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Renders Huawei Mate 30-serie gelekt: zo zien de telefoons eruit’

Wouter Nijsen
16 september 2019, 9:44
2 min leestijd
‘Renders Huawei Mate 30-serie gelekt: zo zien de telefoons eruit’

De aankondiging van de Huawei Mate 30-serie laat niet lang meer op zich wachten. De betrouwbare smartphonelekker Evan Blass heeft renders gepubliceerd van de volledige Mate 30-serie, waardoor we nu weten hoe de telefoons eruit komen te zien.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 30 renders

Blass deelde de afbeeldingen op zijn Twitter-account @Evleaks. Op de afbeeldingen zijn alle toestellen uit de nieuwe Mate-reeks te zien: de normale Mate 30, Mate 30 Pro, een Porsche Design-versie van de Pro en de goedkopere Mate 30 Lite. De reguliere Mate 30 beschikt over een voorkantvullend scherm met een notch die iets groter is dan bij de Mate 20. Het toestel heeft een extra camera aan de voorkant gekregen, waarbij het mogelijk gaat om een infraroodsensor voor gezichtsherkenning.

Verder heeft de Mate 30 een rond camera-eiland met drie lenzen. Opvallend is dat de vingerafdrukscanner niet aan de achterkant zit en Huawei dus waarschijnlijk kiest voor een scanner onder het scherm. Dit deed het bedrijf ook bij de Mate 20 Pro, P30 Pro en P30.

Mate 30 Pro

De render van de Mate 30 Pro was al eerder in mindere kwaliteit gelekt, maar toont het toestel nu in vol ornaat. Het design komt overeen met de geruchten, waarbij de telefoon beschikt over een ‘watervalscherm’ met sterk afgebogen randen. Ook zien we een relatief brede notch en vier camera’s aan de achterkant.

Mate 30 Lite met cameragat

De Mate 30 Lite lijkt op de Mate 20 (Pro) van vorig jaar, met een vierkante camerabult en vingerafdrukscanner aan de achterkant. Opvallend is het gaatje in het scherm voor de frontcamera, waardoor een groter gedeelte van de voorkant uit scherm kan bestaan. De Mate 20 Lite van vorig jaar had nog een notch voor de dubbele selfiecamera.

Aankondiging op 19 september

Huawei maakte onlangs bekend dat de Mate 30-serie op 19 september in München wordt onthuld. De toestellen verschijnen niet met een normale versie van Android, zo liet een topman tijdens technologiebeurs IFA 2019 weten. De telefoons draaien waarschijnlijk op een opensource-versie van Android zonder Google-diensten en -apps.

Hierdoor ontbreken de Play Store, Gmail-app en Google Maps-app bijvoorbeeld in de software. Het is onduidelijk hoe Huawei er alsnog voor gaat zorgen dat gebruikers deze diensten op de telefoons kunnen installeren.

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu