De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei Mate 30 (Pro) verschijnt zonder Google-apps, bedrijf werkt aan een oplossing’

Wouter Nijsen
9 september 2019, 10:52
2 min leestijd
‘Huawei Mate 30 (Pro) verschijnt zonder Google-apps, bedrijf werkt aan een oplossing’

Het lijkt erop dat de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro definitief niet met Google-diensten verschijnen en diensten als de Play Store, Gmail en Google Maps daarom ontbreken. Een topman van Huawei spreekt alvast voorzichtig over een mogelijke oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 30 (Pro) zonder Google-apps

De Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro verschijnen niet met de normale versie van Android, Google-apps en andere Google-diensten, zo laat topman Wang Chenglu weten aan Ausdroid. De Chinese fabrikant moet daarom op zoek naar een oplossing. Huawei-ceo Richard Yu heeft tijdens IFA 2019 aan een aantal journalisten verteld dat het bedrijf een mogelijke oplossing voorhanden heeft.

Yu zegt niet precies hoe Huawei alsnog Google-apps op de Mate 30-telefoons wil krijgen, maar geeft wel aan dat het voor gebruikers ‘vrij makkelijk’ moet worden om de apps te installeren, aangezien Android ‘veel mogelijkheden’ biedt omdat het besturingssysteem zo open is.

huawei mate 30 pro renders

Mogelijk kiest Huawei ervoor om de Google-apps aan te bieden via een andere app-winkel. De Chinese fabrikant Meizu deed dit in het verleden bijvoorbeeld ook. Gebruikers hebben dan apps als Gmail, YouTube, Google Maps en Google Foto’s niet standaard op het toestel staan, maar moeten deze handmatig op de Mate 30 (Pro) downloaden en installeren.

Een tijdje geleden verscheen het nieuws dat Huawei een alternatief voor de Play Store had gevonden in de vorm van Aptoide. Dit is een open source app-winkel van een Portugees bedrijf waar allerlei populaire apps, waaronder die van Google, in te vinden zijn.

Mate 30-presentatie op 19 september

De Chinese fabrikant kondigt de Mate 30 en Mate 30 Pro op 19 september aan tijdens een event in München. Dan komen we te weten wat Huawei’s oplossing is voor het verbod dat door de Amerikaanse president Donald Trump is opgelegd.

Ook horen we dan of en wanneer de nieuwe Mate-telefoons in Europa verschijnen en wat ze gaan kosten. Uiteraard doet Android Planet verslag van de presentatie. Download onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen!

Lees ook: 5 zaken die we weten over de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro

Meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu