Gerucht: Huawei Mate 8 duikt op in het wild

Gijs Ettes
23 januari 2015, 8:57
1 min leestijd
Gerucht: Huawei Mate 8 duikt op in het wild

Er zijn twee foto’s opgedoken die er mogelijk op wijzen dat de uitstekende Huawei Ascend Mate 7 die vorig jaar werd gelanceerd een opvolger krijgt. Mogelijk draagt dat toestel niet meer de naam ‘Ascend’.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 8 in beeld

Volgens de laatste geruchten is Huawei voornemens om de naam Ascend te laten vallen. Het aankomende vlaggenschip van de Chinese fabrikant heet mogelijk de Huawei P8 en wellicht geldt dat ook voor zijn grote broer, een toestel dat we voor het gemak Huawei Mate 8 noemen. Over de specificaties is vooralsnog weinig bekend, al lijkt het aannemelijk dat de Mate 8 net als zijn voorganger een 6 inch-scherm krijgt. Ook het design van de grote smartphone lijkt grotendeels hetzelfde te worden.

Daarnaast  is de kans aanwezig  dat het display een resolutie van ‘slechts’ 1920 bij 1080 pixels heeft. Onlangs gaf Huawei topman Yu Chengdong nog aan dat QHD-schermen op smartphones geen meerwaarde bieden, maar alleen nadelig zijn voor de accuduur.

De afbeeldingen van Huawei Mate 8 zijn overigens afkomstig van Sasha Babyuk, een relatief nieuwe naam in de wereld van Twitter-lekkers. Over de reputatie van Babyuk en de echtheid van de foto’s kunnen we dan ook weinig zeggen.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu