De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei Mate 9 aankondiging in november, vier varianten in de maak’

Thomas Haenen
19 september 2016, 16:59
1 min leestijd
‘Huawei Mate 9 aankondiging in november, vier varianten in de maak’

De Huawei Mate 9 wordt begin november officieel onthuld, zo beweren nieuwe bronnen. De Chinese fabrikant zou vier varianten van het toestel in ontwikkeling hebben.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9 aankondiging

Huawei gaat de Mate 9 op 8 november presenteren, zo claimt een bron op Weibo. Vermoedelijk gaat het om de Chinese Huawei Mate 9 aankondiging en wordt een Europese versie op een later moment getoond. Datzelfde zagen we ook bij de Mate 8: die smartphone werd eind 2015 gepresenteerd in China en verscheen enkele maanden later pas in Nederland.

huawei mate 8

Volgens de laatste geruchten beschikt de Mate 9 over een fors 6 inch-scherm met een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarmee is het één van de weinige vlaggenschepen zonder een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Achterop de smartphone zou een dubbele 20 megapixel-camera zitten met lenzen van Leica. Net als op de Huawei P9 wordt één van de lenzen ingezet voor kleurenfoto’s, met de andere geoptimaliseerd voor zwart-wit-foto’s. De Mate 9 beschikt ook over een door Huawei zelf ontwikkelde Kirin 960-chipset.

Volgens de bron zouden er verschillende varianten in ontwikkeling zijn. Consumenten krijgen de keuze uit 4 of 6GB werkgeheugen en daarnaast worden er modellen met 64, 128 en 256GB opslagruimte uitgebracht. De fabrikant biedt vermoedelijk ook de mogelijkheid opslagruimte uit te breiden met geheugenkaarten.

Huawei Mate 9 in Nederland

Doorgaans kiest Huawei ervoor om het instapmodel uit te brengen in Europa, met duurdere modellen slechts zeer beperkt beschikbaar. Vermoedelijk krijgen wij later dit jaar of begin volgend jaar dus een Mate 9 met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. In China wordt deze variant verkocht voor 3199 renmibi, omgerekend en inclusief belasting iets meer dan 500 euro. Gezien de prijs van eerdere smartphones uit de Mate-reeks is het waarschijnlijk dat de Mate 9 al gauw minimaal 600 euro zal kosten hier.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu