De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 8.0-update voor Huawei Mate 9 in december beschikbaar

Thomas Haenen
3 november 2017, 11:11
2 min leestijd
Android 8.0-update voor Huawei Mate 9 in december beschikbaar

Bezitters van de Huawei Mate 9 kunnen vanaf volgende maand aan de slag met Android 8.0 (Oreo). De software wordt getest en verschijnt in december voor het grote publiek.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9 Android 8.0-update volgt binnenkort

De Android 8.0-update is vanaf december in Nederland beschikbaar voor de Huawei Mate 9. De software staat gepland om voor het einde van het jaar te verschijnen, al houdt Huawei daarbij wel een slag om de arm. Mocht het bedrijf tegen problemen aanlopen tijdens tests die nu lopen, dan kan de uitrol ook pas in januari 2018 van start gaan.

android oreo bootloops

Android Oreo introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. De notificaties zijn ook vernieuwd: binnenkomende berichten worden slimmer gegroepeerd. Je kunt tevens filteren welke notificaties een app je wel of niet mag sturen. Ook voegt Huawei ondersteuning voor Project Treble toe. Dat moet voor meer en snellere updates zorgen in de toekomst.

Bètaversie deze maand

Voor gebruikers die niet kunnen wachten, lanceert Huawei deze maand al een voorlopige versie van de software. Geïnteresseerden kunnen zich via de Huawei-site aanmelden voor de gebruikerstest. Wordt je aanmelding geaccepteerd, dan ontvang je binnen enkele dagen een notificatie dat de update voor je klaar staat. Let wel: omdat het om een voorlopige versie gaat, loop je waarschijnlijk tegen bugs en andere foutmeldingen aan. Heb je liever wat meer zekerheid, dan raden we je aan om een maand te wachten tot de definitieve update.

Hoewel Android 8.0 al sinds augustus beschikbaar is voor fabrikanten, verschijnen updates tot nu toe nog maar mondjesmaat. Sterker nog: Huawei is er als één van de eersten bij. De Nokia 8 en Sony Xperia XZ Premium zijn zowat de enige concurrenten die al een (voorlopige) Android 8.0-update hebben ontvangen. De verwachting is dat Samsung, LG en anderen pas vanaf 2018 updates uitrollen.

De Huawei Mate 10 Pro, de opvolger van de Mate 9, loopt overigens al direct op Oreo. Dat toestel is vanaf eind november in Nederland verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu