De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei geeft Android 8.0-bèta voor Mate 9 vrij

Thomas Haenen
10 oktober 2017, 13:15
2 min leestijd
Huawei geeft Android 8.0-bèta voor Mate 9 vrij

Huawei staat op het punt om een voorlopige versie van Android 8.0 uit te rollen voor de Mate 9. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich nu aanmelden voor de bèta.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9 Android Oreo-bèta

Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de bèta. Zo geeft Huawei slechts 250 gebruikers de kans om de software uit te proberen. Ook moet de Mate 9 op dit moment op firmwareversie MHA-L29C432B194 lopen. De test is slechts beschikbaar tot 3 november, daarna wordt je weer teruggezet naar een oudere versie van Android.

Toch geïnteresseerd? Aanmelden kan via de site van Huawei. Daarvoor dien je een speciale bèta-app te downloaden, om vervolgens in te loggen met je Huawei ID. Vervolgens krijg je binnen enkele dagen te horen of je bij de groep van 250 gebruikers zit. De update kun je daarna automatisch downloaden. Feedback doorgeven gebeurt ook via deze app. Houd er wel rekening mee dat het om voorlopige software gaat, en dat je dus tegen problemen en bugs kunt aanlopen.

android picture-in-picture

Dit is nieuw in Android 8.0

Android 8.0 introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Ook nieuw zijn background limits, waarmee Google voorkomt dat apps op de achtergrond stroom verbruiken. Met de nieuwe notificatiekanalen bepaal je welke notificaties apps je wel en niet mogen sturen. Zo kun je bijvoorbeeld bij een nieuws-app aangeven dat je wel notificaties over entertainmentnieuws en niets over sportnieuws wil ontvangen. Meer hierover lees je in de Android 8.0 (Oreo) review.

Screenshots van Huawei’s Android 8.0-interface lekten onlangs al uit. Het bedrijf voegt nog een klein aantal extra features toe, zoals de mogelijkheid om de resolutie aan te passen. Daarmee kun je het accuverbruik verder terugdringen. Maandag krijgen we een officiële blik op Huawei’s aanpassingen. Dan onthult het bedrijf de Mate 10, de eerste Huawei-smartphone met Android Oreo.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0-update

Als de test succesvol verloopt, is het waarschijnlijk dat de definitieve versie van Android 8.0 voor de Mate 9 snel volgt. Een precieze releasedatum is nog onbekend, maar vermoedelijk begint Huawei eind dit jaar met de uitrol. Ook de Huawei P10 en P10 Plus ontvangen dan of begin 2018 de nieuwe software.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu