De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Huawei start uitrol Android 8.0 (Oreo)-update voor Mate 9

Thomas Haenen
1 februari 2018, 12:19
2 min leestijd
Huawei start uitrol Android 8.0 (Oreo)-update voor Mate 9

Bezitters van de Huawei Mate 9 kunnen vanaf vandaag een update naar Android 8.0 verwachten. Het Chinese bedrijf is begonnen met de uitrol van de nieuwste versie.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9 Android Oreo-update beschikbaar

De update wordt per direct uitgerold voor internationale, simlockvrije versies van het toestel, zo meldt onder andere Droid-Life. Ook enkele Nederlandse gebruikers geven aan de update al te hebben ontvangen. Het gaat om een geleidelijke uitrol, waardoor het even kan duren voordat jouw exemplaar de nieuwe software ontvangt.

Huawei Mate 9 Android Oreo-update

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de software beschikbaar is voor jouw Mate 9. Handmatig controleren op de beschikbaarheid kan door bij de instellingen naar ‘Systeem’ te gaan en ‘Systeemupdate’ te selecteren. Let op: de update is enkele honderden MB’s groot. Het is dus raadzaam deze enkel met een wifi-verbinding te installeren, om te voorkomen dat je wel erg snel door je databundel heen gaat.

Dit is nieuw in Android 8.0

Android Oreo introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. De notificaties zijn ook vernieuwd: binnenkomende berichten worden slimmer gegroepeerd. Tevens kun je filteren welke notificaties een app je wel of niet mag sturen. Ook voegt Huawei ondersteuning voor Project Treble toe. Dat moet voor meer en snellere updates zorgen in de toekomst.

Na installatie beschik je ook over versie 8.0 van EmotionUI, Huawei’s eigen Android-interface. Die voegt onder andere enkele opties toe aan de camera-app. Ook zegt Huawei nu nieuwe algoritmes toe te passen die de foto- en videokwaliteit verbetert.

De Mate 9 is de allereerste Huawei-smartphone die een update naar Android 8.0 (Oreo) ontvangt. Na eind vorig jaar verschillende bètatests te hebben uitgevoerd, is deze nu dus klaar voor het grote publiek. Later deze maand verschijnt ook een update voor de Huawei P10. Het is onbekend welke andere smartphones het bedrijf verder bijwerkt. Wel verkoopt Huawei al verschillende smartphones die direct van Android 8.0 voorzien zijn, waaronder de Mate 10 Pro en P Smart.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu