De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei Mate 9 met dubbele camera vanaf december verkrijgbaar’

Thomas Haenen
12 september 2016, 10:29
2 min leestijd
‘Huawei Mate 9 met dubbele camera vanaf december verkrijgbaar’

De Huawei Mate 9 ligt waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar in de winkels. De volgende phablet van de Chinese fabrikant wordt volgens de laatste geruchten uitgerust met uitstekende hardware, waaronder een dubbele camera.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9 camera

Huawei voorziet de Mate 9 van een dubbele 20 megapixel-camera, zo blijkt uit bronnen op Weibo. Daarmee lijkt de Android-smartphone over een verbeterde versie van de Huawei P9-camera te beschikken. Dat toestel is uitgerust met een dubbele 12 megapixel-camera achterop. Net als op de P9 zal de extra camera gebruikt worden voor beelden in zwart-wit, al is onbekend of de Mate 9 dezelfde Leica-filters zal toepassen.

De fabrikant lijkt van de Mate 9 zijn volgende vlaggenschip te maken. Het toestel wordt waarschijnlijk uitgerust met de Kirin 960-chip, die door Huawei zelf ontwikkeld is. Deze zou beschikken over acht cores geklokt op een nog onbekende snelheid. Ook het schermformaat is nog onbekend, maar Huawei’s eerdere Mate-toestellen waren zo’n 5,5 tot 6 inch groot.

huawei mate 8

Ook de releasedatum lijkt redelijk vast te liggen: dezelfde bron beweert dat een Mate 9 aankondiging in december zeer waarschijnlijk is. De Mate 8 werd vorig jaar nog een maandje eerder gepresenteerd.

Tot voor kort werden nieuwe toestellen in de Huawei Mate-reeks steeds in september gepresenteerd. Vorig jaar introduceerde het bedrijf nog de iets compactere Mate S in september, gevolgd door de forsere Mate 8 later in het jaar. Die smartphone is hier sinds begin 2016 verkrijgbaar. Als de Mate 9 in december lanceert in China, volgt het toestel vermoedelijk niet veel later ook in Nederland.

Huawei Nova releasedatum

Onlangs introduceerde de fabrikant al de Huawei Nova. Deze midrange-smartphone is vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar. Het toestel biedt een 5 inch-scherm, een 12 megapixel-camera en een octacore-processor. De Nova heeft een adviesprijs van 399 euro. Een grotere variant, de Huawei Nova Plus, verschijnt niet in Nederland.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu