Dit is de Huawei Mate 9 – met en zonder gebogen scherm

Thomas Haenen
12 oktober 2016, 16:52
2 min leestijd
Dit is de Huawei Mate 9 – met en zonder gebogen scherm

De Huawei Mate 9 krijgt een gebogen scherm, zo blijkt uit de eerste uitgelekte afbeeldingen van het toestel. Huawei zou ook een normale, platte variant in ontwikkeling hebben.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9 design

Er zijn varianten van de Huawei Mate 9 in ontwikkeling, zo blijkt uit beelden die VentureBeat bemachtigd heeft. Volgens de site worden de twee varianten intern de ‘Manhattan’ en ‘Long Island’ genoemd. De Manhattan wordt de directe opvolger van de Huawei Mate 8, die eind vorig jaar verscheen. Deze beschikt over een plat scherm dat waarschijnlijk 5,9 inch groot is en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels heeft.

Huawei Mate 9 design

De Long Island wordt een duurdere variant met een gebogen scherm dat doorloopt in de randen, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge. Het schermformaat is ongewijzigd, maar het toestel heeft wel een hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat zou de smartphone geschikt maken voor Daydream, Google’s nieuwe virtual reality-platform. Daarmee zou de Mate 9 tot de eerste smartphones met Daydream-ondersteuning behoren. Deze variant heeft mogelijk ook iets meer opslagruimte en werkgeheugen.

Mate 9 homeknop

Op de foto’s lijkt de gebogen variant overigens wel erg sterk op de Galaxy S7 Edge. Net als die variant beschikt de Mate 9 op de foto’s over een fysieke homeknop onder het scherm. De ongebogen variant heeft die knop juist weer niet. Daarom is het maar de vraag of we hier met het daadwerkelijke ontwerp te maken hebben.

Waar we ook wel onze vraagtekens bij zetten zijn de randen om het scherm. Huawei heeft in het verleden vaker productfoto’s vrijgegeven waarin het scherm tot in de rand door leek te lopen. In de praktijk bleek er dan echter nog een aanzienlijke ‘bezel’ aanwezig te zijn. Hoewel de platte Mate 9 aardig schermvullend beeld biedt op de foto, moeten we nog even zien hoe dat in de praktijk zit.

Op 3 november wordt de Huawei Mate 9 officieel onthuld op een evenement in Munchen. Het toestel ligt naar verwachting nog voor het einde van het jaar in Nederland in de winkels.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu