‘Eerste foto’s Huawei Mate 9 verschijnen online’
Wouter Nijsen

Huawei lanceert elk jaar een toestel in de Mate-lijn, dat zich kenmerkt door een groot scherm en uitstekende specificaties. Van de Mate 9, zoals de smartphone zou heten, zijn nu de eerste beelden opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk de Huawei Mate 9 foto’s

De foto’s tonen de achterkant van wat van de Huawei Mate 9 zou zijn. De smartphone zou beschikken over een dubbele camera aan de achterkant. Hoewel het nog onduidelijk is of bij de camera – net als de Huawei P9 (Plus) – één sensor kleuren schiet en de ander monochrome beelden maakt, valt wel op dat de camera’s verticaal zijn geplaatst in plaats van horizontaal.

Verder lijkt er designtechnisch weinig te veranderen. De opvolger van de Mate 8 heeft opnieuw een metalen behuizing en een vingerafdrukscanner waarmee het toestel snel wordt ontgrendeld. De foto’s tonen ook dat de Mate 9 is voorzien van een usb-c-poort, die een snellere doorvoer van stroom en data mogelijk maakt.

huawei mate 9

Volgens de laatste geruchten beschikt de Huawei Mate 9 verder over een nieuwe Kirin 960-chip met 4GB of 6GB aan werkgeheugen en een 5,9 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het is aannemelijk dat de Mate 9 op Android 7.0 (Nougat) draait, met daaroverheen de nieuwste versie van de EMUI-skin. De verwachting is dat de smartphone in oktober of november wordt uitgebracht en tijdens technologiebeurs IFA 2016 (2 tot 7 september) wordt aangekondigd.

Wil je niet zo lang wachten, dan kun je de Huawei Mate 8 overwegen. Dit toestel beschikt over prima specs en haal je tegenwoordig voor iets minder dan 500 euro in huis. Bekijk hieronder de beste Huawei Mate 8 aanbiedingen.

Huawei Mate 8
Welke Huawei Mate 8 wil je?
Wij hebben momenteel geen Huawei Mate 8 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.