Huawei Mate 9 met dubbele camera nu verkrijgbaar in Nederland

Thomas Haenen
17 november 2016, 16:45
2 min leestijd
Huawei Mate 9 met dubbele camera nu verkrijgbaar in Nederland

Je kunt vanaf vandaag de Huawei Mate 9 kopen bij verschillende Nederlandse webwinkels. Het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant biedt onder andere een dubbele camera en Android 7.0.

Huawei Mate 9 kopen

Huawei heeft dit najaar het rijk voor zich alleen, want de Chinese fabrikant is één van de weinigen die deze maanden een nieuw vlaggenschip introduceert in Nederland. Met de Huawei Mate 9 zet het bedrijf een echt toptoestel neer, voorzien van een groot scherm met krachtige hardware. Het toestel is per direct leverbaar bij verschillende Nederlandse webwinkels, waaronder Belsimpel.

Met een adviesprijs van 699 euro is de Mate 9 behoorlijk prijzig. Huawei’s toestel mag zich echter rekenen tot de beste smartphones van het moment, door de toevoeging van een dubbele camera met Leica-sensoren en een fors 5,9 inch-scherm.

Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei Mate 9 prijzen. Bekijk alle Huawei smartphones.

Alle Huawei smartphones met prijzen

Meer over de Huawei Mate 9

  • 5,9 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • 20 en 13 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • 64GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • 2,4 GHz quadcore-processor, 4GB werkgeheugen
  • Accucapaciteit van 4000 mAh
  • Loopt op Android 7.0 Nougat met EMUI 5.0
huawei mate 9

Toestellen in de Mate-serie vallen doorgaans op met hun forse formaat, en de Mate 9 is daar geen uitzondering op. Met zijn 5,9 inch-scherm is het toestel eigenlijk niet met één hand te gebruiken. Wel is het toestel uitermate geschikt voor games en multimedia. Met de splitscreenmodus van Android 7.0 kun je bovendien gemakkelijk twee apps tegelijk in beeld krijgen.

Bovendien is er door het formaat veel ruimte voor de accu, die in de Mate 9 een capaciteit heeft van 4000 mAh. Daardoor zou je het toestel twee dagen zonder opladen kunnen gebruiken. Met SuperCharge, Huawei’s variant op QuickCharge, kun je bovendien in minder dan een half uur de accu voor bijna de helft opladen.

Achterop is een dubbele camera te vinden. Net als bij de Huawei P9 wordt samengewerkt met Leica, een bekende cameramaker. Eén van de lenzen schiet 13 megapixel-foto’s in kleur, de andere 20 megapixel-camera is geoptimaliseerd voor zwartwit-foto’s. Standaard worden de twee gecombineerd voor scherpere, gedetailleerdere beelden, maar je kunt ook alleen zwartwit-foto’s maken.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu