De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Onthulling Huawei Mate 9 op 3 november’

Thomas Haenen
30 september 2016, 12:14
2 min leestijd
‘Onthulling Huawei Mate 9 op 3 november’

Huawei zegt begin november een nieuwe smartphone te onthullen. Het gaat vrijwel zeker om de Huawei Mate 9 onthulling, waar veel details al van zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9 onthulling

Geruchten over de Huawei Mate 9 zoemen al een aantal weken rond, wat een spoedige aankondiging waarschijnlijk maakt. Het bedrijf heeft vandaag de pers uitgenodigd voor een evenement op 3 november in Munchen. Die dinsdag zegt het bedrijf een nieuw vlaggenschip te presenteren.

huawei mate 9

Vorig jaar werd de Huawei Mate 8 ook al in november onthuld. Dat gebeurde echter in China; de Europese release van de phablet vond pas enkele maanden later plaats. Een evenement in München lijkt te suggereren dat Huawei dit jaar voor een gelijktijdige wereldwijde release gaat. De Huawei Mate 9 onthulling vindt om 14:00 plaats.

De Mate 9 wordt het tweede vlaggenschip dat Huawei in 2016 uitbrengt. Begin dit jaar presenteerde het bedrijf al de Huawei P9, voorzien van een dubbele Leica-camera achterop. Ook de Mate 9 zou over zo’n extra lens beschikken, wederom met Leica-logo. Deze tweede lens kan gebruikt worden voor zwart-wit-foto’s, maar helpt ook in het verscherpen van foto’s gemaakt met de ‘primaire’ lens.

Volgens de laatste geruchten beschikt de Huawei Mate 9 over een fors 5,9 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Mate 9 wordt uitgerust een door Huawei ontwikkelde Kirin 960-chipset, met 4GB werkgeheugen en minimaal 64GB opslagruimte. Dat laatste kan eventueel uitgebreid worden met een geheugenkaart. Het toestel zou nog lopen op Android 6.0 Marshmallow.

Huawei EmotionUI update

Eerder dit jaar beweerden bronnen dat Huawei zijn eigen Android-interface, EmotionUI, grotendeels zou vernieuwen. Huawei’s interface wordt sterk bekritiseerd in Europa omdat de fabrikanten flinke aanpassingen maakt aan Android. Die zien er doorgaans rommelig en onaantrekkelijk uit. Hoewel we de laatste tijd weinig meer over over deze nieuwe versie van EmotionUI, wordt deze wellicht gelijktijdig met de Mate 9 gepresenteerd volgende maand.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu