De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei brengt peperdure Porsche Design Mate 9 uit in Nederland

Thomas Haenen
13 februari 2017, 14:22
2 min leestijd
Exclusief
Huawei brengt peperdure Porsche Design Mate 9 uit in Nederland

De Huawei Mate 9 Porsche Design is vanaf deze week ook in Nederland verkrijgbaar. De variant op Huawei’s vlaggenschip heeft een adviesprijs van ver boven de duizend euro.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9 Porsche Design Nederland

Bij de aankondiging van de unieke Mate 9-uitvoering liet Huawei nog weten dat toestel niet in Nederland verkocht zou worden. De opvallende smartphone zou alleen verkocht worden via de winkels van Porsche Design. Die plannen zijn nu gewijzigd, want vanaf vandaag kun je de Huawei Mate 9 Porsche Design kopen bij Mediamarkt, zo ontdekte Android Planet. De Porsche Design-variant moet laten zien dat Huawei op designgebied voorop loopt, aldus de fabrikant in een reactie.

Huawei Mate 9 Porsche Design Nederland

Het toestel is vanaf deze week verkrijgbaar en heeft een zeer stevige adviesprijs van 1399 euro. Dat is zo’n twee keer zo duur als de gewone Mate 9, die inmiddels voor 699 euro te vinden is bij verschillende webwinkels. De variant is daarmee ruimschoots de duurste Android-smartphone van het moment. Het enige toestel dat ook maar in de buurt komt is de Google Pixel XL, waarvoor je net iets meer dan duizend euro betaalt.

Meer over de Mate 9 Porsche Design

Huawei presenteerde de Porsche Design-variant in september 2016, tegelijk met het gewone model. Het toestel is in samenwerking met Porsche-designers ontworpen. Dat uit zich onder andere in het feit dat deze Mate 9 een gebogen scherm heeft dat deels doorloopt in de randen. Het toestel kent enkele opvallende gelijkenissen met de Samsung Galaxy S7 Edge, zoals de homeknop met vingerafdrukscanner onder het scherm. Op de gewone Mate 9 is die scanner nog achterop het toestel te vinden. Wel is het scherm iets kleiner: 5,5 inch in plaats van 5,9 inch.

De Huawei Mate 9 Porsche Design beschikt daarnaast over betere specificaties dan zijn gewone broertje, zoals een hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Er is een ruime 256GB en 6GB aan opslagruimte aanwezig, al ontbreekt ruimte voor een geheugenkaart. De accucapaciteit bedraagt liefst 4000 mAh. De dubbele camera achterop is samen met Leica ontwikkeld, waarbij één van de lenzen enkel in zwart-wit schiet. De beelden worden vervolgens gecombineerd om foto’s scherper te maken, ook in situaties met weinig licht.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu