‘Huawei Mate 9 Pro verschijnt binnenkort in Europa’

De Huawei Mate 9 Pro krijgt binnenkort mogelijk toch een Europese release. Oorspronkelijk zou de Android-smartphone met gebogen scherm alleen in China verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei Mate 9 Pro release

Huawei brengt de Mate 9 Pro mogelijk volgende maand al uit in Europa, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde WinFuture. Volgens de site zal het toestel vanaf december leverbaar zijn bij verschillende Scandinavische winkels voor een adviesprijs van zo’n 850 euro. Huawei zelf geeft geen commentaar op het nieuwe gerucht.

Het zou een opmerkelijke stap zijn voor het Chinese bedrijf, dat onlangs al de gewone versie van de Huawei Mate 9 uitbracht in Nederland. Tegelijkertijd met die smartphone onthulde Huawei ook een variant van de Mate 9 die het in samenwerking met Porsche Design had ontwikkeld. De Porsche Design Mate 9 wordt slechts beperkt verkocht en heeft een prijs van ruim 1000 euro.

huawei mate 9 pro release

Niet veel later kondigde Huawei echter ook nog een Mate 9 Pro aan voor de Chinese markt. Dit toestel was dan weer een kopie van de Porsche Design-smartphone, maar dan zonder het Porsche-logo. Daarmee leek Huawei’s line-up duidelijk: de Mate 9 wereldwijd, de Porsche Design in kleine aantallen voor een hoge prijs, de Mate 9 Pro alleen voor de Chinese markt. Nu lijken ook die plannen weer gewijzigd te zijn.

Meer over de Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 Pro, of Porsche Design Mate 9, beschikt over een gebogen 5,5 inch-scherm dat een klein beetje doorloopt in de randen. Ook is er een homeknop met vingerafdrukscanner onder het scherm geplaatst. Op de gewone Mate 9 zit de vingerafdrukscanner achterop. Verder beschikken beide toestellen over een dubbele camera achterop, met één 20 megapixel-lens en eentje van 12 megapixel. De Mate 9 Pro biedt een ruime 128GB opslagruimte en zal verkrijgbaar zijn in het goud en grijs.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.