De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Uitgelekte Huawei Mate 9-renders verraden dubbele Leica-camera

Thomas Haenen
28 september 2016, 15:40
1 min leestijd
Uitgelekte Huawei Mate 9-renders verraden dubbele Leica-camera

De volgende smartphone van Huawei wordt wederom uitgerust met een dubbele camera. Dat suggereren uitgelekte Huawei Mate 9 renders die vannacht verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 9-renders

De Huawei Mate 9 zal onder andere in het zwart, goud, wit en zilver verschijnen, zo blijkt uit een set renders van het toestel die op het Chinese sociale netwerk Weibo verschenen zijn. Daarop is Huawei’s volgende vlaggenschip in verschillende kleuren te zien. Het toestel heeft waarschijnlijk een metalen behuizing met een fors scherm dat vrijwel de gehele voorkant vult.

Huawei Mate 9 renders

Ook zien we dat Huawei voor de camera wederom samenwerkt met Leica. De Huawei P9 die het bedrijf eerder dit jaar introduceerde beschikte over een dubbele camera, waarbij één van de lenzen gebruikt kon worden voor het schieten van zwart-witfoto’s. Op de Mate 9 beelden zien we wederom een dubbele lens, ditmaal met de camera’s onder elkaar. Ook het Leica-logo is er op te vinden, samen met een tekst die duidelijk maakt dat de camera’s een diafragma van f/2.0 hebben.

Volgens eerdere geruchten beschikt de Huawei Mate 9 over een fors 5,9 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Huawei voorziet het toestel van zijn eigen Kirin 960-chip, met 4 of 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Ook is er ruimte voor een geheugenkaart. De accucapaciteit zou 4000 mAh bedragen. Een vingerafdrukscanner is achterop het toestel te vinden, vlak onder de camera’s.

Huawei Mate 9 releasedatum

De Huawei Mate 9 aankondiging voor de Chinese markt is op 8 november. Het toestel verschijnt waarschijnlijk pas enkele maanden later in Nederland. Met de Mate 8 moest er ook zo’n drie maanden wachten op de Nederlandse release.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu