De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei Mate X gelekt: vouwbare 5G-smartphone met enkel scherm’

Erwin Vogelaar
23 februari 2019, 13:33
2 min leestijd
‘Huawei Mate X gelekt: vouwbare 5G-smartphone met enkel scherm’

De Huawei Mate X, een nieuwe vouwbare 5G-smartphone, is gelekt via een poster. Het toestel wordt tijdens MWC officieel onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate X gelekt via poster

De vouwbare 5G-smartphone van Huawei is gelekt. De Huawei Mate X is te zien op een foto van een poster, gedeeld via Chinese sociale media en daarna via Twitter. De poster wordt op de foto nog opgehangen voor Mobile World Congress 2019. Tijdens dit element zal Huawei het toestel officieel onthullen.

Het toestel gaat de concurrentie aan met de Samsung Galaxy Fold, die eerder deze week is onthuld. De twee toestellen pakken het vouwbare karakter duidelijk anders aan.

huawei mate x gelekt

De vouwbare smartphone van Samsung ziet eruit als een reguliere smartphone. Als je de Galaxy Fold echter uitklapt, dan verschijnt er een extra tabletscherm. Als we de poster van de Huawei Mate X mogen geloven, dan zit het scherm in dit geval volledig aan de buitenkant. Het lijkt dus om een enkel scherm te gaan, dat je zowel als smartphone en als tablet kunt gebruiken.

Door dit design kan Huawei zich volledig focussen op de kwaliteit van het ene scherm. Ook zit er geen scharnier tussen de schermen. Onderdelen zoals de camera zijn verwerkt aan de zijkant. Waarschijnlijk zit hier ook het mechanisme waarmee het toestel stevig dichtklapt.

Huawei lijkt het toestel op de poster de ‘snelste vouwbare 5G-telefoon ter wereld’ te noemen, al staat er op de foto net een steiger voor de volledige tekst.

Snap je deze nieuwe categorie toestellen nog niet? Wij beantwoorden 5 vragen over opvouwbare smartphones.

Mobile World Congress

De komende dagen start Mobile World Congress, dus kun je op Android Planet een hoop nieuws, hands-ons en meer verwachten over de nieuwste smartphones. Het nieuws lees je onder andere via de website, de Android Planet-app en de onze nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate X
Huawei Mate X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu