De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Huawei Mate X wordt eerste smartphone met 512GB opslagruimte’

Thomas Haenen
22 maart 2018, 15:03
2 min leestijd
‘Huawei Mate X wordt eerste smartphone met 512GB opslagruimte’

Huawei werkt mogelijk aan een vlaggenschip met 512GB aan opslagruimte. Deze Huawei Mate X heeft daarmee meer opslagruimte dan elk ander toestel dat op dit moment verkrijgbaar is.

Lees verder na de advertentie.

‘Veel Huawei Mate X opslagruimte verwacht’

De Huawei Mate X krijgt 512GB opslag, zo blijkt uit informatie gelekt via Chinese keuringsinstanties. Gegevens over het onaangekondigde toestel staan al geruime tijd in de database van TENAA, een instantie die toestellen test voor ze in China verkocht mogen worden. Huawei zelf heeft nu de specificaties van de smartphone aangepast, en daarbij aangegeven dat het toestel over 6GB werkgeheugen en 512GB opslagruimte beschikt.

Huawei Mate X opslagruimte

Op dit moment zijn er nog geen smartphones met meer dan 256GB opslagruimte op de markt, wat betekent dat Huawei de primeur zou hebben als het de Mate X vandaag aankondigt. Het is echter waarschijnlijk dat concurrenten ook aan toestellen met soortgelijke opslagconfiguraties werken. Onder andere de opvolgers van de iPhone X en Samsung Galaxy Note 8 zijn kanshebbers om 512GB te krijgen. Beide worden waarschijnlijk nog voor de Mate X onthuld.

Specificaties Mate X onbekend

Overige specificaties van de Huawei Mate X zijn nog onbekend. Toestellen in de Mate-reeks beschikken doorgaans over vrij grote schermen en de krachtigste hardware van dat moment. Daarnaast hebben Huawei-smartphones vaak meerdere cameralenzen aan zowel de voor- als achterkant.

De onthulling van de Mate X laat waarschijnlijk nog wel even op zich wachten. Het bedrijf organiseert aanstaande dinsdag (27 maart) een persconferentie waar het de Huawei P20 en P20 Pro presenteerde. Het nieuwe vlaggenschip van Huawei heeft naar verwachting drie camera’s achterop. Een goedkopere variant, de Huawei P20 Lite, werd al eerder onthuld.

Nieuwe smartphones in de Mate-reeks worden doorgaans in het najaar gepresenteerd. Het huidige topmodel, de Huawei Mate 10 Pro, zag in oktober het levenslicht en is sinds november verkrijgbaar in Nederland. Een eventuele Mate X zien we dus vermoedelijk pas over ruim een half jaar.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: TENAA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate X
Huawei Mate X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu