Huawei stelt release opvouwbare Mate X opnieuw uit, werkt al aan opvolger

Huawei stelde de release van de Mate X eerder dit jaar uit naar september, maar ook dat gaat de Chinese fabrikant niet halen. De verkoop is opnieuw uitgesteld en waarschijnlijk verschijnt de opvouwbare smartphone niet eerder dan in november.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Huawei Mate X release opnieuw uitgesteld

Huawei heeft tijdens een persevent in China aan website TechRadar laten weten dat de Mate X sowieso niet in september wordt uitgebracht. Een nieuwe releasedatum wordt niet genoemd, maar waarschijnlijk komt de opvouwbare smartphone op z’n vroegst in november op de markt. Huawei zou er wel zeker van zijn dat de Mate X voor het einde van dit jaar lanceert.

Huawei Mate X uitgesteld

Het is onduidelijk waarom Huawei zijn opvouwbare smartphone opnieuw uitstelt. Mogelijk heeft het bedrijf extra tijd nodig om de telefoon te testen, maar het kan ook te maken hebben met de onzekere situatie rond het handelsverbod van China en de Verenigde Staten.

Huawei werd eerder dit jaar op een zwarte handelslijst gezet, wat betekende dat Amerikaanse bedrijven verplicht waren om alle contact met Huawei volledig te verbreken. Het besluit werd deels teruggedraaid en Huawei kreeg uitstel tot aankomende maandag (19 augustus). Het is onduidelijk wat er na die dag precies gaat gebeuren.

Huawei mag door: 11 vragen over updates, Trump en meer

Meer over de Mate X

Het uitstel van de Mate X betekent waarschijnlijk ook dat de Galaxy Fold eerder op de markt verschijnt, en Samsung dus de primeur heeft. Ook de Zuid-Koreaanse fabrikant wilde zijn opvouwbare smartphone eerder dit jaar op de markt brengen, totdat bekend werd dat er grote problemen waren met het buigbare scherm. Samsung stelde de release tot nader order uit, maar zou de problemen van de Fold inmiddels hebben opgelost en met een verbeterde versie komen. Het is echter onduidelijk wanneer de Galaxy Fold daadwerkelijk verschijnt.

Volgens TechRadar werkt Huawei momenteel ook aan een opvolger voor de Mate X, die vermoedelijk volgend jaar wordt aangekondigd. De tweede Mate X zou ‘nog meer schermen’ hebben, maar verder is hier niets over bekend.

Blijf op de hoogte van de release van de Huawei Mate X (en Samsung Galaxy Fold) door de Android Planet-app te downloaden of je in te schrijven voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.