‘Dit is de Huawei MatePad Pro-tablet met cameragat in scherm’

Sten de Bruijn
1 november 2019, 11:54
2 min leestijd
‘Dit is de Huawei MatePad Pro-tablet met cameragat in scherm’

De bekende telecominsider Evan Blass heeft een afbeelding gedeeld van de vermeende Huawei MatePad Pro. Op de afbeelding is een cameragat te zien in het display, wat de eerste keer zou zijn dat we deze feature in een tablet zien.

Lees verder na de advertentie.

Huawei MatePad Pro-afbeelding

De afbeelding toont een tablet met relatief smalle schermranden. De frontcamera is geplaatst in een gaatje in het scherm. Dat is inmiddels ook bij verschillende smartphones te vinden, maar bij tablets nog niet. Het scherm heeft een 16 bij 10-verhouding, maar verdere details ontbreken.

Huawei MatePad Pro

Op de afbeelding is ook een stylus te zien. Wat die voor exacte functionaliteit krijgt is nog de vraag. In de tablet zelf lijkt geen plek te zijn, maar het pennetje lijkt door middel van een magneet aan de zijkant van de tablet te worden vastgeklikt.

Volledig gericht op productiviteit

Tot slot is een toetsenbordcover te zien. Of deze werkt met een magnetische aansluiting is niet goed te zien, maar dat lijkt wel het geval. In oktober verschenen er ook al afbeeldingen van deze tablet. Daarbij werd ook genoemd dat zo’n aansluiting wel aanwezig was.

De MatePad Pro komt in twee kleuren op de markt, zwart en wit. Aan de onderkant is de usb-c-poort te vinden en ook twee speakers lijken aanwezig. Een cameramodule vind je op de achterkant. Die bevat een dubbele camera en flitser, maar verdere specificaties ontbreken.

Huawei MatePad Pro

Al met al lijkt Huawei zich met de tablet te willen richten op productiviteit. De Kirin 990-chipset is inmiddels gepresenteerd, een snelle chip die zorgt voor krachtige prestaties. Het lijkt een logische keuze dat die processor in deze tablet wordt gebruikt.

Tot slot is het nog de vraag met welk besturingsysteem de tablet op de markt komt. Die onzekerheid heeft te maken met een opgelegd handelsverbod aan Huawei. Hoe dat precies in elkaar steekt lees je in ons uitgebreide achtergrondartikel.

Release en beschikbaarheid

De huidige MediaPad M6 wordt ook aangedreven door een snelle Kirin-chip. Of deze MatePad Pro de opvolger van dat apparaat is, weten we nog niet. Tot slot is over prijzen of een releasedatum ook nog niks genoemd.

Meer over Huawei op Android Planet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu