Huawei MediaPad is de eerste tablet met Android 3.2
Redactie

huawei mediapadDe 7-inch MediaPad is de eerste tablet die op Android 3.2 draait. Het apparaat is al gelanceerd in Singapore, waar de Mediapad het gaat opnemen tegen de HTC Flyer en de Samsung Galaxy Tab. Huawei heeft aangegeven dat Android 3.2 in feite Honeycomb is, maar geoptimaliseerd voor 7-inch schermen. Veel nieuwe functies zitten er niet in. De behuizing van de MediaPad is met 10.5 mm dikker dan de meeste andere tablets. Maar de 1,2 GHz Qualcomm dual-core processor maakt veel goed. Het apparaat heeft ook een relatief scherp IPS-touchscreen, met een pizeldichtheid van 217 pixels per inch.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Huaweil levert er twee camera’s op (voor- en achterzijde), 8 GB intern geheugen, Bluetooth, 1080p video’s afspelen en HDMI-out. Opvallende afwezige in dit lijstje is de ondersteuning voor Wi-Fi, maar dat blijkt er wel degelijk in te zitten. Dit apparaat ondersteunt 3G en Wi-Fi, maar Huawei heeft geen plannen om er een Wi-Fi-only versie van te maken. De komende weken gaat Huawei het apparaat ook buiten Azië verkopen. In Nederland zou het apparaat dan wel eens kunnen opduiken onder de naam van een operator, bijvoorbeeld T-Mobile of Vodafone. Beide operators hebben al vaker toestellen onder eigen naam uitgebracht, die in feite werden gemaakt door Huawei.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.