De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Deze Android-tablets kondigt Huawei binnenkort aan’

Thomas Haenen
15 februari 2018, 10:59
2 min leestijd
‘Deze Android-tablets kondigt Huawei binnenkort aan’

Terwijl de meeste Android-fabrikanten de tabletmarkt zijn vergeten, lijkt Huawei er nog in te geloven. Volgens een betrouwbare bron brengt het bedrijf binnenkort drie nieuwe modellen uit.

Lees verder na de advertentie.

Huawei MediaPad M5-specificaties uitgelekt

Net als veel andere fabrikanten organiseert Huawei eind deze maand een evenement voorafgaand aan het Mobile World Congress. Omdat de onthulling van de Huawei P20 en P20 Lite iets langer op zich laat wachten, pakt het bedrijf uit met nieuwe tablets. De Huawei MediaPad M5-serie bestaat uit drie modellen, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider Roland Quandt op Twitter.

Het instapmodel wordt de Huawei MediaPad M5 8, voorzien van een 8 inch-scherm. Het apparaat met codenaam ‘Schubert’ heeft 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte en wordt verkocht voor 329 euro. Huawei gaat ook een variant met 4G-ondersteuning verkopen voor 379 euro.

Daarnaast brengt Huawei twee grotere modellen uit: de MediaPad M5 10 en M5 10 Pro. Beide hebben, zoals de naam al suggereert, een 10 inch-scherm. Het gewone model moet het met 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte doen, terwijl de Pro-versie wordt uitgerust met 64GB opslagruimte. De prijzen zijn respectievelijk 379 euro en 520 euro.

De dure variant heeft ook ondersteuning voor een stylus om mee te tekenen, en lijkt dus de concurrentie aan te gaan met Apples iPad Pro. Het prijsverschil suggereert dat de M5 10 Pro ook een stukje krachtiger is dan de gewone versie. Overige specificaties van de nieuwe Huawei-tablets zijn nog onbekend.

Android-tablets in 2018

De markt voor Android-tablets is tegenwoordig nog maar weinig florissant. LG, Sony, HTC en andere fabrikanten die in het verleden wel regelmatig tablets uitbrachten zijn afgehaakt na tegenvallende verkopen. Samsung en Huawei zijn de enige grote fabrikanten die jaarlijks nieuwe modellen uitbrengen. Dat Huawei straks drie nieuwe high-end-modellen uitbrengt, suggereert dat het bedrijf nog toekomst ziet in tablet.

Volgens sommige bronnen heeft Huawei verschillende andere nieuwe producten om eind deze maand aan te kondigen. Zo zou het bedrijf werken aan een opvolger van de Huawei Watch en staan er mogelijk ook enkele nieuwe Windows-laptops op de planning. Binnen enkele weken weten we wat het bedrijf precies van plan is.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu